ULTIMA ORA: ALTE 285 DE CAZURI DE COVID-19

Alte 285 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate pe parcursul zilei de astăzi. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei este de 16 898 de persoane infectate. Din numărul total de cazuri, 6 755 sînt active.

Informația a fost prezentată de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș. Din cele 285 de cazuri noi, 13 sînt în rîndul lucrătorilor medicali. Este vorba de trei medici, șapte asistenți medicali și trei persoane care reprezintă personalul auxiliar. 

Cel mai mare număr de persoane infectate, 109, confirmate astăzi sînt din Chișinău. Potrivit lui Rîmiș, evoluția zilnică a cazurilor de imbolnăvire în această săptămînă este în declin comparativ cu săptămîna precedentă. Un indicator pozitiv este și la capitolul persoanelor vindecate. După ce astăzi au fost externate alte 212 persoane, bilanțul trataților se ridică la 9 594 de pacienți. Totodată, alte patru decese au fost cofirmate pe parcursul zilei de astăzi. 

Secretarul de stat a reiterat îndemnul autorităților către cetățeni de a se conforma în continuare regulilor de protecție impuse în perioada stării de urgență în sănătate publică, chiar dacă mai multe restricții au fost ridicate începînd cu ziua de astăzi. 

Sursa: sputnik.md