UE VA OFERI GUVERNULUI DE LA CHISINAU TOT SUPORTUL NECESAR PENTRU REALIZAREA REFORMELOR SI CONTINUAREA CURSULUI EUROPEAN

Situaţia din ţară şi din regiune, priorităţile noii guvernări de la Chişinău şi agenda europeană a Republicii Moldova au fost principalele subiecte pe care Prim-ministrul Chiril Gaburici le-a discutat în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Bruxelles, cu Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

„Deşi Guvernul învestit pe 18 februarie este unul minoritar, îmi propun să asigur sprijinul necesar pentru continuarea procesului de integrare europeană. În acest sens, susţinerea pe care sperăm să o obţinem şi mai departe de la Parlamentul European şi de la dumneavoastră personal este foarte importantă”, a subliniat şeful Executivului de la Chişinău. În această ordine de idei, Chiril Gaburici a menţionat importanţa valorificării cu maximă eficienţă a platformei de interacţiune dintre forurile legislative de la Chişinău şi Bruxelles.

La rîndul său, Martin Schulz a salutat intenţia Guvernului de la Chişinău de a-şi continua parcursul european. „Apreciem pozitiv intenţia noului Guvern de a urma vectorul european şi a garanta viitorul pro-european al Republicii Moldova. UE este un proiect de pace şi stabilitate. Ne bucurăm că Republica Moldova susţine această direcţie. Aveţi tot suportul necesar din partea Uniunii Europene pentru realizarea reformelor şi continuarea direcţiei spre UE”, a declarat Preşedintele Parlamentului European.

Oficialii au vorbit despre proiectele realizate în ţara noastră, cu suportul UE, astfel încît Republica Moldova să se dezvolte în toate domeniile. Părţile au menţionat importanţa consolidării capacităţii instituţionale şi au discutat despre proiectele menite să modernizeze ţara, în special cele de infrastructură energetică europeană. „Independenţa energetică este una dintre priorităţile în perioada următoare”, a afirmat Martin Schulz.

Chiril Gaburici l-a invitat pe Martin Schulz să viziteze Republica Moldova pe parcursul acestui an.