UE VA OFERI ASISTENTA R. MOLDOVA PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII CALITATII

Uniunea Europeană va oferi 1,1 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii calităţii şi facilitarea accesului mărfurilor moldoveneşti pe piaţa comunitară. Asistenţa va fi acordată în cadrul proiectului twinning „Consolidarea capacităţilor în sectorul standardizării şi metrologiei conform celor mai bune practici ale statelor membre UE”, lansat la Chişinău.

şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, a afirmat că Uniunea Europeană va continua să ofere asistenţă Republicii Moldova pentru ca produsele moldoveneşti să atingă standardele de calitate europene, aşa încît să devină competitive atît pe piaţa UE cît şi pe cele internaţionale.

Experţi europeni din cadrul Institutului Naţional German de Metrologie, Biroului Român de Metrologie Legală, Institutului Naţional German de Standardizare, Asociaţiei de Standardizare din România vor oferi consultanţă instituţiilor responsabile de asigurarea infrastructurii calităţii din ţara noastră.

Proiectul twinning „Consolidarea capacităţilor în sectorul standardizării şi metrologiei conform celor mai bune practici ale statelor membre UE” are un buget de 1,1 milioane de euro şi urmează a fi realizat pe o perioadă de doi ani. Proiectul este finanţat de UE şi va fi implementat de un consorţiu din Germania şi România.