UE VA MONITORIZA MASURILE ANTICORUPTIE, REFORMELE IN JUSTITIE SI IN SISTEMUL BANCAR

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit pe 9 februarie pe Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Austrevicius, aflat într-o vizită de documentare în țara noastră.

Europarlamentarul lituanian a comunicat că Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova, cu condiția ca rezultatele implementării agendei pro-europene să fie vizibile în perioada următoare. „Uniunea Europeană va urmări îndeaproape măsurile anticorupție aplicate, avansarea reformelor în sistemul juridic și cel financiar-bancar. Așteptăm vizita misiunii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova pentru ca să generăm, ulterior, acțiuni din partea instituțiilor europene”, a declarat Petras Austrevicius.

Președintele Timofti a spus că trebuie dezrădăcinate relele practici folosite în Republica Moldova, și că Uniunea Europeană poate ajuta țara noastră în acest sens.

Șeful statului a declarat că Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul României în aplicarea programului de asociere și integrare europeană. „Voi discuta la București, cu ocazia vizitei oficiale pe care urmează să o întreprind, posibilitățile de a fortifica colaborarea noastră pe domenii care vor impulsiona avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene”, a spus Nicolae Timofti.