UE NU POATE SA RIDICE DEOCAMDATA SANCTIUNILE IMPOTRIVA RUSIEI

Uniunea Europeană nu poate deocamdată să ridice sancțiunile instituite împotriva Rusiei ca urmare a conflictului din Ucraina, a declarat joi cancelarul german Angela Merkel, într-un discurs la Viena, prilejuit de cea de-a 60-a aniversare a Camerei de comerț germano-austriece.

Ea a remarcat totuși că sancțiunile au afectat o serie de companii. "De aceea, vrem desigur să ajungem la niște condiții cadru-politice care să ne permită ridicarea sancțiunilor", a spus Merkel.

În același timp, Angela Merkel a adăugat că "având în vedere încălcările semnificative ale dreptului internațional (de către Moscova, not. red) și situația încă instabilă (din estul Ucrainei) noi, din păcate, nu am ajuns încă la acest punct".

Cancelarul german a subliniat de asemenea că guvernul de la Berlin și-ar dori să se întoarcă la relații constructive cu Moscova. "Ne dorim relații de parteneriat cu Rusia, avem atât de multe probleme internaționale" de rezolvat, a spus Merkel, menționând că Rusia ar putea să joace un rol important în soluționarea conflictului din Siria.

Sursa: Agerpres

Virginia Filip 31.08.2015 - 12:23

E foarte bine ca Uniunea Europeana se impune atat de vehement in fata Rusiei. Si noi am indurat multi ani de suferinta, insa de o vreme parca se vede luminita pentru noi. Uniunea Europeana este pentru noi salvarea si de cand ne-am intors cu fata spre Europa avem si noi curajul sa ridicam capul din pamant.