UE ASTEAPTA DIN PARTEA GUVERNARII DE LA CHISINAU REFORME IN TOATE DOMENIILE

Uniunea Europeană aşteaptă din partea guvernării de la Chişinău acţiuni concrete bazate pe reforme în toate domeniile, depolitizarea instituţiilor statului şi liberalizarea pieţei economice, a declarat europarlamentarul Petras Austrevicius, după întrevederea cu premierul Pavel Filip.

Potrivit oficialului european, R. Moldova are nevoie de o altă agendă pentru implementarea reformelor, întrucît ţara urmează să fie evaluată după acţiuni concrete.

„Este nevoie de investigarea fraudelor din sistemul bancar, depolitizarea instituțiilor statului, în special a celor de drept. La concursurile de ocupare a funcţiilor de conducere în stat, optăm pentru participarea mai multor candidați, nu doar a unui singur”, a declarat Petras Austrevicius.

„Cu cît mai repede vor fi luate decizii privind implementarea reformelor, cu atît mai repede UE va lua atitudine. E nevoie de angajamente şi dialog. Aşteptăm prima vizită a misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în Moldova, deoarece semnarea memorandumului va fi un semn al încrederii internaţionale”, a adăugat Austrevicius.

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că pentru R. Moldova contează mult sprijinul european, iar Guvernul pe care îl conduce va face tot posibilul pentru a recîştiga încrederea partenerilor externi.

Europarlamentarul Petras Austrevicius efectuează, în perioada 8-11 februarie, o vizită de documentare în țara noastră.