UE ACORDA 25 DE MILIOANE EURO SUPORT BUGETAR PENTRU REPUBLICA MOLDOVA

Comisia Europeană a aprobat acordarea unei noi tranșe de suport bugetar în valoare de 24,85 milioane de euro, bani care sînt destinați continuării reformelor în mai multe domenii.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova, banii veniți de la Uniunea Europeană vor fi folosiți pentru îmbunătățirea serviciilor polițienești, creșterea oportunităților economice în agricultură și dezvoltare rurală.

„Pe direcția continuării reformei poliției, banii sînt alocați pentru îmbunătățirea condițiilor și calității studiilor în centrele de instruire și excelență pentru polițiști, implementarea unui sistem de formare profesională continuă pentru aceștia și pentru îmbunătățirea condițiilor din izolatoarele de detenție preventivă”, se arată în comunicat.

Uniunea Europeană a reluat acordarea suportului bugetar și asistenței macrofinanciare în luna iulie 2019. Din luna iulie și pînă acum, Uniunea Europeană a oferit 73,54 milioane de euro Republicii Moldova pentru continuarea și sprijinirea reformelor, inclusiv 53,74 de milioane de euro ca suport bugetar și 19,8 milioane de euro sub formă de asistență macrofinanciară.

Pînă la sfîrșitul anului curent, se planifică debursarea altor 40 de milioane de euro de asistență macrofinanciară, se arată în comunicat.

Sursa: IPN