UCRAINA ISI SAPA GROAPA, RESCRIIND ISTORIA

În ultimul timp devine tot mai clar faptul că politica ”decomunizării”, aplicată de autoritățile de la Kiev cu o logică sinucigașă, nu poate să conducă decît la destrămarea țării. Mai întîi Ucraina și-a tăiat ambele picioare, reacționînd războinic la solicitările Crimeei și Donbass-ului, apoi aplicîndu-le blocada. Acum Ucraina îşi duce pistolul la tîmplă. Pentru că așa-numitul cabinet de miniștri nu a inventat nimic mai bun, decît să elaboreze un proiect de lege privind anularea tuturor hotărîrilor și actelor, adoptate de Uniunea Sovietică și de Republica Sovietică Socialistă Ucraineană. De aici și va veni catastrofa.

Aplicarea acestui proiect de lege se va ciocni de anumite realități istorice. Problema e că Ucraina ca stat, așa cum a existat pînă la Maidan, este rezultatul exclusiv al actelor URSS și Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene.

Așadar, în primul rînd va reapărea problema teritorială. Dacă proiectul va fi adoptat, el va anula toate actele legislative privind alipirea teritoriilor la Ucraina. Ca rezultat, Ucraina nu va avea nici un drept legitim asupra acestora, în particular Crimeea, republica Donețk-Krivoirog (aici intră și regiunile Harkov, Zaporojie, Odessa, Nikolaevsk, Zakarpatie și Galiția).

Dacă vor fi anulate toate deciziile URSS, asta ar însemna și anularea hotărîrii lui Lenin de a transmite Ucrainei republica Donețk-Krivoirog și Republica Populară Odessa, anularea deciziei lui Stalin de a include Galiția în Ucraina și anularea decretului lui Hrușciov din anul 1954 despre alipirea Crimeei la Ucraina. Astfel, o bună parte a Ucrainei se eliberează de pretențiile teritoriale ale Kievului grație actelor legislative rezultate din paranoia anticomunistă.

Încă un aspect foarte important constă în faptul că în prezent Ucraina ocupă fotoliul său la ONU doar din simplul motiv că l-a moștenit de la Republica Sovietică Socialistă Ucraineană. Astfel, dacă se dezice de moștenirea sovietică, pierde și locul său la ONU.

După Agora Vox, Franța

doru balbuzan 27.04.2017 - 20:04

dar de teritoriile romanesti Transcarpatia, Nordul Bucovinei si Sudul Basarabiei nu spui nimic, comunistule!