UCRAINA A INTRODUS NOI REGULI DE INTRARE IN TARA. CUM TREC HOTARUL MOLDOVENII

Potrivit noilor reguli, a fost introdus controlul biometric pentru un șir de cetățeni care vor traversa frontiera ucraineană.

Din 1 ianuarie 2018, au intrat în vigoare noile reguli de intrare pe teritoriul Ucrainei. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele statului vecin, Petro Poroșenko.

Potrivit noilor reguli, a fost introdus controlul biometric pentru un șir de cetățeni care vor traversa frontiera ucraineană. Controlul biometric a fost introdus pentru cetățenii unui șir de țări, inclusiv din Federația Rusă.

De asemenea, dacă persoana intră pentru prima dată pe teritoriul Ucrainei, atunci de la aceasta sînt colectate amprentele digitale. Noile reguli nu-i vizează pe minorii de pînă la 18 ani.

Purtătorul de cuvînt al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, Raisa Novițchi, a declarat pentru Sputnik-Moldova că, deocamdată, noile reguli nu se răsfrîng asupra cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit ofițerului de presă al Poliției de Frontieră, partea ucraineană nu a înștiințat oficial autoritățile din Moldova despre noile schimbări.

”Cetățenii Republicii Moldova continuă să traverseze frontiera moldo-ucraineană în baza pașapoartelor non-biometrice”, a declarat Raisa Novițchi pentru agenție.

Purtătorul de cuvînt al Poliției de Frontieră a mai precizat că moldovenii nu sînt supuși procedurii de colectare a amprentelor digitale la traversarea frontierei cu Ucraina.

Cetățenii Republicii Moldova pot călători în Ucraina fără vize.

Sursa: sputnik.md