TURUL II AL ALEGERILOR LOCALE: LOCUITORII CHISINAULUI ISI ALEG PRIMARUL

Locuitorii Capitalei sînt așteptați astăzi la secțiile de votare pentru a-și alege primarul. Scrutinul de astăzi se desfăşoară la fel ca şi cele din data de 20 mai. Secţiile de vot au fost deschise la ora 7.00 şi se vor închide la 21:00.

În total în Chișinău au fost deschide 312 secţii de votare. Cele mai multe, 70 la număr vor activa pe parcursul acestei zile în sectorul Botanica. În sectorul Rîşcani sînt 53, iar în sectorul Centru - 42. Locuitorii de la Buiucani își vor putea exercita votul la cele 41 de secții de votare. Tot atîtea au fost amenajate la Ciocana. În suburbiile municipiului Chişinău sînt deschise 65 de secţii de votare.

Pentru turul II al alegerilor au fost tipărite peste 634 de mii de buletine de vot în română şi rusă. În municipiu sînt peste 634 de mii de locuitori cu drept de vot. Cei mai mulţi sînt în sectoarele Botanica şi Rîşcani şi în suburbii.

Potrivit CEC, în primul tur la urne s-au prezentat peste 225 de mii de cetățeni cu drept de vot sau 35 la sută, aceasta fiind cea mai mică rată de participare la vot din istoria alegerilor locale, declarate valabile.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 05.06.2018 - 14:21

Chiar daca prezenta la urne nu a fost mare, ceea ce inseamna ca moldovenii si-au pierdut increderea in tot ce inseamna om politic, trebuie sa apreciem ca cei care au fost la vot, au pus stampila pe omul potrivit. Andrei Nastase este pe langa un primar si locomotiva catre U.E, de care avem nevoie.