TU STII CIT DE MULT TE IUBESTE PISICA TA?

Pisicile sînt pline de toane şi de multe ori nu le intri în voie cu nimic… ba se alintă, ba vin să te zgîrie şi să te muşte. Niciodată nu ştii cît de ataşată este pisica ta de tine, dar există cîteva indicii pe care ni le-au împărtăşit crescătorii de elită.

 

Cînd pisica toarce, este mai fericită

Este adevărat că sunetul binecunoscut al torsului poate însemna şi mulţumire, şi oboseală, dar şi teamă. Dar, de cele mai multe ori, cînd pisica stă liniştită lîngă tine şi toarce, înseamnă că este fericită. Ba mai mult, dacă vrea să fie alintată şi mîngîiată va toarce pe un tonalitate mai joasă şi mai dulce. Torsul este un instrument de comunicare pe care pisica îl foloseşte doar cu fiinţele pe care le iubeşte şi le ocroteşte. Pentru puii ei, torsul este ca un cîntec de leagăn, pentru stăpîna preferată, este ca o mîngîiere.

 

Se rostogoleşte la picioarele tale

Dacă pisica ta se rostogoleşte la picioarele tale sau lîngă tine în pat cu burtica în sus, înseamnă că are încredere deplină în tine şi că există o legătură afectivă puternică între voi două. Pentru orice animal, poziţia în care are abdomenul expus este una vulnerabilă. Pisica va adopta această poziţie doar pentru că este sigură că nu îi vei face niciun rău, ba, din contra, că va fi mîngîiată.

 

Te atinge adesea cu fruntea

Poate ai văzut că pisicile care ţin una la cealaltă îşi freacă fruntea una de alta. La fel va face pisica ta şi cu tine, dacă te iubeşte. Cînd va avea ocazia, îşi va lipi fruntea de obrazul tău sau te va lovi uşor cu capul pe frunte. Este unul dintre gesturile cele mai rare, dar care arată un ataşament profund. Ea îţi arată că faci parte din familia ei, că are deplină încredere în tine şi nu va face acest gest cu nimeni decît cu stăpîna preferată.

 

Te ”masează” cu lăbuţele

Se întîmplă adesea ca pisica să stea la tine în braţe şi să te maseze cu lăbuţele, ca şi cum ar vrea să te mîngîie? În acest caz, eşti preferata ei şi ţine mult la tine. Ca dovadă, nici măcar nu scoate ghearele din teacă, de teamă să nu te rănească. Este un obicei pe care l-a moştenit de cînd era pui şi îşi folosea lăbuţele să „maseze” burtica mamei pentru a primi mai multă atenţie şi mai mult lapte.

 

Doarme profund lîngă tine

În sălbăticie, orice animal care doarme este vulnerabil, iar teama instinctivă se păstrează chiar dacă trăieşte în interiorul unei case unde se simte protejată. Cu atît mai mult, dacă doarme profund lîngă tine, înseamnă că este ataşată de tine şi că are încredere deplină. Iar acest sentiment de siguranţă nu vine decît dintr-o legătură puternică care s-a format în timp între voi două.

Sursa: libertatea.ro