Trump: Turcia a actionat foarte, foarte rau si risca noi masuri punitive din partea Washingtonului

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat Vineri din nou Turcia, el afirmînd că această ţară ”a acţionat foarte, foarte rău şi riscă noi măsuri punitive din partea Washingtonului”, reacţie survenită la scurt timp după ce un Tribunal turc a respins un nou apel pentru eliberarea pastorului american Andrew Brunson din arestul la domiciliu, relatează agenţia dpa, potrivit agerpres.

”Turcia are o problemă de mult timp. Ei nu au acţionat ca un prieten”, a spus Trump în faţa presei la Casa Albă, după ce autorităţile turce au anunţat că pastorul american Andrew Brunson rămîne în arest la domiciliu. ”Ar fi trebuit să-l elibereze de mult timp. Turcia, în opinia mea, a acţionat foarte, foarte rău. Nu am mai văzut aşa ceva. Nu vom sta cu braţele încrucişate. Nu au voie să ne ia oamenii”, a mai afirmat Donald Trump.

SUA au impus în această lună sancţiuni asupra a doi oficiali de rang înalt din cabinetul Preşedintelui Recep Tayyip Erdogan şi au dublat taxele vamale pe oţelul şi aluminiul importate din Turcia, încercînd astfel să determine autorităţile de la Ankara să-l elibereze pe Brunson, acuzat în Turcia de sprijinirea puciului eşuat din urmă cu doi ani. Aceste sancţiuni au accentuat devalorizarea lirei turceşti, în timp ce Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat boicotarea produselor electronice din Statele Unite şi creşterea taxelor vamale la unele produse importate din această ţară.

‘Ei au iPhone, dar există şi Samsung pe de altă parte’, a spus Erdogan într-un discurs susţinut Marţi la Ankara.