Trump i-a transmis o scrisoare lui Iohannis in care si-a cerut scuze ca a anulat intilnirea din Iulie de la summit-ul NATO

Președintele SUA, Donald Trump, i-a transmis o scrisoare Preşedintelui României Klaus Iohannis în care și-a cerut scuze că a anulat întîlnirea din 12 Iulie, la summit-ul NATO de la Bruxelles, precizînd că speră să se vadă cît mai curînd, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. La summit-ul NATO care s-a desfășurat la Bruxelles între 11 și 12 Iulie, liderul de la Casa Albă a anulat de urgență întrevederea cu Preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit unor surse oficiale, Preşedintele american a anulat toate întîlnirile bilaterale. Cei doi şefi de stat ar fi urmat să discute despre cooperarea bilaterală în cadrul parteneriatului strategic româno-american.

”Preşedintele Donald Trump trebuia să iasă de la reuniune şi participe la întîlnirile bilaterale. În cadrul reuniunii, au fost discuţii contradictorii şi a trebuit să rămînă în sală. Au fost scoase statele partenere şi au rămas doar aliaţii”, au spus, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. Sursele citate au transmis că Preşedintele american şi-a anulat întîlnirile stabilite pentru data de 12 Iulie, în a doua zi a summit-ului NATO, Trump urmînd să plece spre Londra.