TRUMP, CATRE XI, DESPRE COREEA DE NORD: CRED, CA SI DUMNEAVOASTRA, CA EXISTA O SOLUTIE

Președintele american, Donald Trump, a evidențiat joi la Beijing "alchimia bună" pe care o are cu omologul său chinez, Xi Jinping, subliniind că există o soluție la dosarul nord-coreean, transmite AFP.

"Întîlnirea noastră din această dimineață a fost excelentă (...). Am vorbit despre Coreea de Nord și cred, ca și dumneavoastră, că există o soluție", a declarat liderul de la Casa Albă adresîndu-se gazdei sale.

Trump a evocat necesitatea de dezvoltare a relațiilor comerciale între Washington și Beijing, insistînd pe bunele relații cu Xi, cu care s-a arătat convins că va putea realiza "lucruri fantastice".

Cooperarea între primele două puteri mondiale este "singura opțiune viabilă", a subliniat la rîndul său liderul de la Beijing.

China este a treia etapă a turneului asiatic al președintelui american, care a întreprins înainte de aceasta vizite aliaților săi sud-coreean și nipon.

Vizita prilejuiește a treia întîlnire între Trump și Xi, după cele de la Mar-a-Lago, statul american Florida, în aprilie, și de la summitul G20 de la Hamburg, în luna iulie.

În 2017 se împlinesc 45 de ani de la vizita fostului președinte american Richard Nixon în China, care a însemnat începutul normalizării relațiilor între cele două state, menționează agenția chineză Xinhua.

Sursa: Agerpres