TRUCURI INGENIOASE PENTRU PICIOARE SI PANTOFI

Pantofii sînt plăcerile vinovate ale femeilor. Uneori picioarele plătesc scump, mai ales degetele pot fi afectate de pantofi. Iată cîteva sfaturi pentru protejarea picioarelor şi prelungirea duratei de viaţă a pantofilor.

* Uneşte două degete. E un truc valabil pentru tocuri înalte. Uneşte cu bandă adezivă (plasture) al doilea şi al treilea deget, numărînd de la degetul mare. Astfel, se va relaxa nervul care trece pe sub degetele de la picioare şi se va reduce tensiunea.

* Pentru a preveni apariţia băşicilor. Unge interiorul pantofilor noi cu un deodorant stick, pentru a limita frecarea între pantof şi piele.

* Ameliorarea durerii. Înmoaie picioarele în ceai 10 pînă la 15 minute, pentru a le calma. Apoi şterge-le şi unge-le cu Aloe vera, pentru a reduce iritarea şi roşeaţa.

* Rezistenţa la apă a pantofilor. Se ung pantofii cu ceară de albine şi se usucă cu uscătorul, pentru a-i proteja de frig şi ploaie.

* Lărgirea pantofilor. Pentru pantofi cu o jumătate de număr mai mare există o metodă simplă: se umplu cu apă două pungi de plastic şi se pun în pantofi. Aşează-i în congelator pînă cînd îngheaţă apa din pungi. Scoate pantofii din congelator şi lasă gheaţa să se topească minimum 30 de minute, apoi scoate pungile cu apă.

* Albirea tenişilor. Aplică pastă de dinţi pe o periuţă de dinţi veche şi freacă uşor zonele murdare. După 2-3 minute, şterge cu un burete umed.

* Un miros proaspăt. Pentru a elimina mirosurile din pantofi, scufundă-i în apă cu oţet.

* Lustru. Pentru ca pantofii să-şi recapete strălucirea, foloseşte vaselină. Acoperă pantofii cu un strat subţire de vaselină şi şterge cu o cîrpă curată.

* Petele de pe pantofii de pînză. Poţi utiliza amidon de porumb pentru a elimina petele de grăsime. După 20 de minute, şterge cu o cîrpă.

Sursa: santeplusmag.com