"TRIUNGHIUL BERMUDELOR" din România

Locul MISTERIOS aflat în apropierea INSULEI ŞERPILOR

Turcii au făcut primele relatări despre această zonă stranie, denumită de ei vîrtejul morţii. Nenumărate povestiri relatează despre dispariţii surprinzătoare, din apele liniştite, în plină zi.

Surprinzătoare sînt şi povestirile ruseşti din secolele XIII-XIV care relatează despre un vîrtej alb, care tîra la fundul mării corăbii şi chiar mici insule. Relatările sînt făcute de către persoane care cu greu au scăpat cu viaţă din astfel de situaţii. Studiind cu atenţie aceste fenomene, cercetătorii au ajuns la concluzia că există o suprafaţă de 8-10 km, relativ triunghiulară, în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat faţă de cel considerat normal.

Cercetătorii ruşi şi ucraineni au ajuns la concluzia că falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră, se deschide de la o fracţiune de secundă pînă la cîteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin zona Mării Negre şi, la ora actuală, se deplasează către litoralul românesc, mai precis spre Sulina.

Pescarii români şi bulgari din zona de coastă ocoleau de multă vreme acea regiune, deoarece existau anumite legende şi superstiţii că acolo este apă blestemată. Presa grecească din Atena atrăgea atenţia că este necesar ca oficialităţile române să precizeze clar care sînt coordonatele acestei forme, pentru a evita anumite dezastre. Un avion grecesc privat a dispărut în această zonă. Oficialii ruşi susţin că o dată la două zile, acest misterios fenomen se produce. Şi aici se emite ipoteza că aceste anomalii ar putea fi porţi către lumi paralele, care se deschid doar în anumite momente.

Una dintre cele mai surprinzătoare dispariţii este cea petrecută în 1991. Este vorba de 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracţie a petrolului. Platforma era legată prin staţie de baza de la ţărm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic. Într-o zi, fără nici un SOS, platforma a rămas mută la toate încercările de stabilire a contactului.

După cîteva ore, baza a alertat poliţia de coastă, o escadrilă militară a făcut o recunoaştere şi platforma a fost descoperită la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nici o urmă de viaţă la bord şi fără nici un indiciu care să lămurească misterul dispariţiei echipei tehnice. Platforma arăta de parcă cei 80 de oameni o părăsiseră în grabă, fără să-şi ia nici un fel de bagaje, fără să strîngă sau să facă curat pe mesele unde au mîncat.

La ora actuală armata ucraineană studiază cu mare atenţie această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor, către apele teritoriale româneşti, respectiv Sulina.

Sursa: efemeride.ro