TREI MILITARI AU FOST BATUTI DE UN COLEG AGRESIV

Cel puţin trei militari au fost bătuţi în acest weekend, în Brigada Militară “Ştefan cel Mare”, din Chişinău. Agresorul ar fi un coleg, în vîrstă de 21 de ani, care deja a fost izolat de camarazii săi.

Oamenii legii au iniţiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi a persoanelor implicate. Cazul unuia dintre soldaţii care ar fi fost bătut a apărut pe reţelele de socializare. Autoarea postării a ataşat şi două poze cu acesta, în care se văd urme de violenţă.

Femeia susţine că este o prietenă a mamei tînărului bătut. Avocatul poporului, Alexandru Zubco, s-a autosesizat şi a mers la Brigada Militară “Ştefan cel Mare” şi la Spitalul clinic militar din Chișinău. Cei trei militari maltrataţi i-au povestit avocatului că agresorul i-a bătut pe spate şi picioare, cu o rangă. Individul şi-a recunoscut fapta şi a fost arestat.

Într-o postare pe o rețea de socializare, ministrul apărării, Eugen Sturza, a recunoscut cazul. El mai spune că inspecţia militară şi poliţia militară au fost sesizate, iar cei vinovaţi vor fi sancţionaţi dur, chiar cu demiteri din funcţii şi cu dosare.