TREI MEMBRI AI UNUI GRUP CRIMINAL AU FOST CONDAMNATI LA 26 ANI DE INCHISOARE

Trei membri ai unui grup criminal organizat au fost condamnaţi în total la 26 de ani închisoare după ce procurorii le-au demonstrat vina pe 17 capete de acuzare, inclusiv jaf, răpire şi escrocherii.

Potrivit Procuraturii Generale, inculpaţilor, două femei şi un bărbat, cu vîrste cuprinse între 18 şi 53 de ani, le-au fost aplicate pedepse de 12 ani şi 6 luni închisoare, 10 ani şi 6 luni închisoare, şi 3 ani de închisoare, cu suspendare.

Conform probelor prezentate de procurori, inculpaţii au racolat, în intervalul lunilor iunie – iulie 2018, mai mulţi locuitori ai raioanelor Comrat şi Basarabeasca pe care, prin înşelăciune, i-au transportat la filialele unor bănci comerciale din oraşele Chişinău, Cimişlia, Hînceşti şi Comrat. Sub pretextul investirii unor sume de bani în activitatea unei firme, care de fapt nu exista, pe numele victimelor au fost perfectate contracte de împrumut, banii intrînd ulterior, în posesia inculpaţilor.

Conform acestei scheme, inculpaţii au înşelat 10 persoane, toate din familii social vulnerabile. Suma prejudiciului adus acestora fiind de peste 80 mii de lei.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că inculpaţii au răpit o femeie, pe care au urcat-o cu forţa în maşină şi au deposedat-o de actele de identitate. Timp de aproximativ o săptămînă, aceasta a fost privată ilegal de libertate, iar inculpaţii au perfectat pe numele victimei credite de împrumut.

Pînă la sentinţă, toţi membrii grupului criminal organizat au fost cercetaţi în stare de arest. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată conform legii.