TREI ELEVI AU FOST ELIMINATI DE LA PRIMUL EXAMEN DE BAC

Trei elevi au fost eliminaţi de la primul examen de Bacalaureat pe motiv de fraudare, cu opt mai puţini decît anul trecut la aceeaşi probă.

Directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că unul dintre elevii eliminaţi a fost prins cu copiuţe, altul - cu telefon mobil, iar cel de-al treilea - cu cască.

„Încurajăm elevii să mizeze pe propriile cunoştinţe şi să dea dovadă de integritate pentru a nu-şi compromite viitorul academic”, a menţionat Topală.

Conform regulilor de susţinere a examenelor de bacalaureat, în cazul anulării unei probe pe motiv de fraudare, se anulează notele la toate probele de examen.

Peste 3500 de elevi alolingvi din ţară au susţinut astăzi primul examen din sesiunea de Bacalaureat 2015, la limba şi literatura română. Proba s-a desfăşurat în 68 de centre de bacalaureat.

Următorul examen va avea loc vineri, 5 iunie la limba de instruire. În anul curent vor susţine examenul de bacalaureat 26818 candidaţi, dintre care 7533 sînt restanţieri din sesiunile precedente.