TRANSFERURI BANESTI ELECTRONICE INTRE R. MOLDOVA SI ROMANIA

Întreprinderea de Stat “Poşta Moldovei” a lansat, în cadrul unei conferinţe de presă, serviciul de transferuri băneşti electronice urgente între Republica Moldova şi România.

Serviciul presupune ca cetăţenii de pe ambele maluri ale Prutului să transfere bani în sumă de pînă la o mie de euro în ambele direcţii prin intermediul oficiilor poştale la un comision unic de cinci euro. Pentru a realiza transferul este nevoie de un act de identitate şi adresa destinatarului.

Directorul ÎS “Poşta Moldovei”, Serghei Nastas, a menţionat că acest serviciu oferă acces locuitorilor de pe tot teritoriul ţării la transferuri rapide, în maximum 24 de ore, şi la un preţ avantajos.

“Fiecare cetăţean va putea să vină la orice oficiu poştal şi să transfere bani în lei, care vor putea fi ridicaţi în orice valută îşi doreşte destinatarul“, a explicat Nastas.

La rîndul său, Directorul general al CN „Poşta Română”, Alexandru Petrescu, a afirmat că lansarea acestui serviciu reprezintă “momentul cînd poşta română şi cea a Moldovei construiesc un parteneriat de încredere, profitabil şi pe termen lung”.

Un serviciu similar, între Poşta Moldovei şi cea a Italiei, a fost lansat în luna octombrie 2014. De atunci şi pînă în prezent, prin intermediul serviciului au fost transferaţi din Italia în R. Moldova 1,8 milioane de euro.