TRAIAN BASESCU: "MA ASTEPT CA SUA SA REACTIONEZE LA TENTATIVA DE MITUIRE DIRIJATA DE PLAHOTNIUC"

Ex-preşedintele României, Traian Băsescu a spus că este incredibil cum oligarhul Vlad Plahotniuc, care e obişnuit să cumpere tot, crede că va putea cumpăra şi bunăvoinţa SUA pentru a rămîne la putere. Despre asta, el a scris pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu, ex-preşedintele României: "Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc. Guvernul interimar de la Chişinău, condus de Pavel Filip şi controlat de oligarhul Plahotniuc, trebuia să părăsească de multe zile clădirile guvernamentale şi să lase locul guvernului legitim, rezultat din alegeri, condus de premierul pro-european Maia Sandu. Apărat de toate instituţiile statului moldovean, controlate în totalitate de oligarhul Plahotniuc, guvernul lui Pavel Filip refuză să predea puterea pe care a pierdut-o în alegeri. Dacă în faza iniţială comunitatea internaţională a reacţionat rezervat, în ultimele 48 de ore presiunile asupra guvernului lui Plahotniuc legat de respectarea rezultatului alegerilor au început să crească. Şi atunci ce credeţi că i-a dat prin cap oligarhului Plahotniuc? Să facă ce ştie el mai bine, să cumpere.

De data aceasta, nu parlamentari şi nu voturi de la o populaţie adusă în sărăcie ci bunăvoinţa de la cei bogaţi. Aşa se face că, azi, guvernul oligarhului Plahotniuc a decis să mute ambasada Republicii Moldova de la Tel Avivla Ierusalim şi să aloce SUA un teren de fotbal pentru construcţia unei ambasade.

Este incredibil cum oligarhul Plahotniuc obişnuit să cumpere tot, crede că poate cumpăra bunăvoinţa SUA pentru a rămîne la putere deşi a pierdut alegerile. Mă aştept ca SUA să reacţioneze la tentativa de mituire dirijată de Plahotniuc".