TRAFICUL DE VOCE IN RETELELE DE TELEFONIE MOBILA, IN CRESTERE USOARA

În nouă luni ale anului curent, piața serviciilor de telefonie mobilă a fost marcată de o creștere ușoară a traficului de voce în rețelele mobile. A fost atinsă cifra de 4,6 miliarde de minute, se spune într-un comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).

Potrivit comunicatului, pe de altă parte, volumul vînzărilor realizate de furnizori a scăzut cu 2,3% și a totalizat 2,3 miliarde de lei, iar numărul total de abonați s-a diminuat, față de sfîrșitul anului 2018, cu 1,7% și a alcătuit 4,3 milioane.

ANRCETI menționează că din numărul total de abonați, circa 3,6 milioane sînt utilizatori activi de telefonie mobilă, constituind o cotă de 83,3%. Astfel, rata de penetrare a serviciilor respective raportată la 100 de locuitori este de 135,7%. În perioada de referință, venitul mediu lunar per utilizator activ de telefonie mobilă a crescut, față de nouă luni ale anului 2018, cu 1,4% și a alcătuit 73,6 lei.

Potrivit ANRCETI, cotele de piață ale celor trei furnizori de telefonie mobilă, în funcție de venituri, sînt deținute de către Orange Moldova–63,9%, Moldcell–30,3% și Unite–5,8%.

Sursa: IPN