TRAFICANTII A DOUA MINORE RISCA DETENTIE PE VIATA

Sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Principal, doi tineri din capitală cu vîrstele de 22 ani, au fost reținuți și plasați în arest pentru că au obligat două minore cu vîrstele de 14 și 16 ani să presteze servicii sexuale, însă banii erau încasați doar de către cei doi învinuiți.

Tinerii locuiesc în Chișinău, dar sînt de baștină din raioanele Glodeni și Telenești. Aceștia au recrutat victimele în timp ce acestea deja prestau astfel de servicii, pe stradă, în capitală și le-au impus să le presteze în continuare, însă „sub patronajul” lor – atît pe stradă, cît și într-o locuință în care le adăposteau. Astfel, doar pentru perioada de o lună – cu tariful de 500 lei per client, pentru o oră – aceștia au colectat venituri în valoare de aproximativ 200.000 lei, din care însă victimele nu au primit nimic.

Faptele acestora au fost documentate, sub conducerea procurorilor, timp de 3 luni de zile, de comun cu ofițerii de investigație ai Direcției de Poliție mun. Chișinău. Cei doi prin decizia judecătorilor au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit legii, faptele comise de către cei doi sînt pedepsite cu închisoare de la 15 la 20 de ani și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani sau cu detenţiune pe viață.