TOTALURILE ANULUI 2013

Oleg Sîrghi – sportivul anului în Republica Moldova

Halterofilul Oleg Sîrghi, campion european, medaliat cu bronz la Universiada Mondială, a fost desemnat sportivul anului de Asociaţia Presei Sportive din Moldova. El s-a situat pe primul loc în top după ce a acumulat 612 puncte. Locul doi i-a revenit boxerului Dumitru Galogoţ (489 de puncte), vicecampion european, posesor al medaliei de bronz la Universiada Mondială. Pe locul trei s-a clasat tenismanul Radu Albot (323 de puncte), care a stabilit în anul curent cîteva performanţe în istoria sportului moldovenesc.

Pe următoarele locuri au fost poziţionaţi, în ordine: Petru Ciobanu (box, 323 de puncte), Victor Ciobanu (lupte greco-romane, 269 de puncte), Petru Ianulov (lupte libere, 214 puncte), Vladislav Arventi (taekwondo WTF, 178 de puncte), Alexandru Rîşcan (box, 135 de puncte), Svetlana Saenco, Emilia Budeanu, ambele luptătoare de stil liber.

Titlul de cel mai bun antrenor i-a fost acordat lui Petru Caduc (box), care a întrunit 115 puncte. Cu un punct mai puţin a acumulat duetul de antrenori Serghei Creţu - Oleg Sîrghi, tatăl lui Oleg Sîrghi (haltere). Antrenorul selecţionatei moldoveneşti de fotbal Under-21 Alexandru Kurteian a ocupat locul trei (43 de puncte).

Cea mai bună echipă a fost aleasă - surprinzător în opinia multor experţi - Veris Chişinău, situată pe moment pe locul trei în clasamentul campionatului naţional de fotbal, finalistă a Cupei Moldovei. Ea a fost urmată în top de lotul naţional de tenis la Cupa Davis şi echipa naţională de rugbi.

”Rezultatele mai detailate ale sondajului pot fi urmărite pe site-ul APSM. Executivul le va analiza minuţios pentru a evita pe viitor orice abatere de la codul deontologic al ziaristului”, a declarat preşedintele APSM, Vladimir Colesnicenco.

Festivitatea de premiere a laureaţilor va avea loc pe 24 ianuarie viitor la hotelul „Jolly Alon”.

Sursa: Moldpres