TORNADELE VIOLURI ALE LUI BĂSESCU

Prost gust, populism cinic şi grosolănie securist-ceauşistă!

Autor: Mihai CONŢIU

Foto: O mînă de ajutor pentru moldoveni de la Băsescu. Tocmai de 100 de milioane de euro!

Dacă pentru marea majoritate a românilor Traian Băsescu a devenit una dintre cele mai odioase figuri politice. „o javră ordinară”, după cum a fost etichetat de către contestatarii lui, pentru ciurda de presupuşi români-basarabeni de la Chişinău pare a fi un Mesia.

Orice român simplu, cu bun simţ şi onest sau intelectual respectabil se uită ca la o ciudăţenie zoologică atunci cînd vede că aşa-zişi români basarabeni sunt seduşi, în exclusivitate, de toate ciurucurile odioase ale securităţii României lui Nicolae Ceauşescu.

Aceşti auto-botezaţi români-basarabeni, în ultimii 23 de ani, nu au dorit sau nu au dat absolut nici un semnal că ar intenţiona să se alinieze măcar formal, să fraternizeze, dacă vreţi, cu năzuinţele, idealurile, mă rog, cu nevoile majorităţii românilor.

Prin urmare, plasîndu-se împotriva dorinţei generale sau a primenirii civilizatorii şi morale a României, „românii-basarabeni” au pactizat şi s-au subordonat, politic şi intelectual, antihriştilor, criminalilor şi duşmanilor poporului român autentic. Începînd cu 1990, politic, „românii-basarabeni” l-au idolatrizat pe Ion Iliescu, criminal în masă dovedit şi nepedepsit încă de justiţia pămînteană, iar în zilele de astăzi cad extaziaţi la picioarele lui Traian Băsescu, un fost securist ceauşist dovedit, propulsat de fosta Securitate în grupul Iliescu, care a confiscat ceea ce trebuia să fie „Revoluţi Română” din Decembrie 1989, un individ care a vîndut flota României şi pe care, după expirarea mandatului prezidenţial, îl paşte puşcăria.

În planul adulaţiei sau extazului intelectual, cultural, slugoii ceauşişti gen Adrian Păunescu sau Corneliu Vadim Tudor reprezintă valori supreme pentru „românii-basarabeni”, căci în preajma acestora nu li se solicită eforturi intelectuale pentru disecarea unor idei, aşa cum ar fi nevoiţi în anturajul unor nume ca Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu etc.

Nu am nici o îndoială că aceste preferinţe sunt datorate unor complicităţi nemărturisite, unui trecut bolşevic şi securist extrem de murdar de care nici unul dintre ei nu poate fugi altfel decît fraternizînd cu cei de-o teapă cu ei. În acest fel, se împacă de minune cu iluzia deşartă că şi lumea lor reprezintă o „normalitate” din moment ce există. Sigur că printre aceşti „românii-basarabeni” sunt şi victime colaterale – naivii, prostimea analfabetă din interiorul gloatei şi cei care cred că, în numele unei presupuse idei, li se permite să se facă frate cu dracul pînă trec puntea.

De aici şi cancerul social de care nu ne vom izbăvi niciodată, căci monştri nasc întotdeauna monştri ş niciodată îngeri!

Toate acestea şi multe altele, demonstrează din plin că „românii-basarabeni” nu vor fi niciodată români autentici, ci doar nişte hibrizi politici cointeresaţi să lingă din mîna oricărui satrap ajuns la Putere la Bucureşti sau Chişinău. Atîta vreme cît „românii-basarabeni” fraternizează şi îngenunchează cu supuşenie în faţa inamicilor sîngeroşi ai românilor şi ai României, ei nu pot fi altfel calificaţi decît mercenari plătiţi, pentru că mai-marii lor manipulatori chiar primesc simbrie pentru această supuşenie.

Chiar şi consilierul de suflet al lui Băsescu, moldo-ucraineano-românul Eugen Tomac, este un hibrid, un fel de român de pretutindeni, căci un român cinstit şi iubitor de „români de pretutindeni” nu ar fi patronat uriaşele fraude fiscale de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. A făcut-o pentru că nu-s banii lui şi ai ţării sale (care nu-i România), ci ai românilor, ai unei Românii căreia îi este cetăţean doar de formă şi formalităţi.

Mitocan la mitocan trage şi mincinos la mincinos...

Din ecuaţia titlului de mai sus, cu excepţia cuplului bizar Ghimpu-Chirtoacă, îi exclud cu desăvîrşire pe toţi liderii politici moldoveni care au fost obligaţi de protocol, de etichetă să participe la întrevederi cu Traian Băsescu în timpul vizitei acestuia la Chişinău din data de 17 Iulie.

„Vorbeşte de dragoste pentru moldoveni, cum n-a vorbit niciodată pentru români” – astfel şi-a intitulat un articol jurnalista Ioana Radu de la ziarul românesc „Cotidianul”.

„Preşedintele României, Traian Băsescu, a vorbit în cadrul vizitei de la Chişinău despre lucruri care nu ţin de atribuţiile sale, a afirmat premierul român, Victor Ponta. Oficialul român a spus că Traian Băsescu ar trebui să vorbească despre reprezentarea externă a României şi rolul de mediator între puterile statului, scrie Agerpres.ro.

"Nu mai vreau un preşedinte care să vorbească despre lucruri pe care nu le poate face. Nu mi-a plăcut cînd l-am văzut pe preşedintele României, în Moldova, vorbind tot felul de lucruri care nu ţin de el: că o să dea burse. Nu are nici o treabă cu bursele preşedintele. E treaba Ministerului Educaţiei şi a Guvernului. Că o să facă gazoductul... Nu a făcut nici un gazoduct pînă acum, îl face Guvernul. Astea sunt poveşti, gogoşi", a declarat prim-ministrul României la televiziunea Digi24.

Astfel, Ponta a afirmat că va merge şi el la Chişinău pe data de 27 August, dar "cu treabă", în timp ce Traian Băsescu "a fost cu sentimente frumoase", adăugînd că el împărtăşeşte aceste sentimente, dar nu înţelege referirea preşedintelui la ochii cetăţenilor moldoveni, care este ciudată.

"Sunt sentimente reale. Eu le împărtăşesc faţă de cei din Republica Moldova. (...) Însă dincolo de vorbe frumoase şi – slavă Domnului – cei de la Chişinău au auzit la vorbe frumoase în ultimii ani de nu mai aveau ce să facă cu ele, acum premierul Leancă şi cu mine (...) suntem nişte oameni mai pragmatici, nişte oameni mai tineri în primul rînd, nişte oameni mai europeni, şi atunci, eu, pe 27, nu mă duc să spun vorbe frumoase (...) ci să dăm drumul la lucrările pentru gazoduct", a precizat Victor Ponta.

Convins fiind că stă în faţa unei turme de indivizi care-l ascultă ca pe Dumnezeu, Băsescu le-a tutuit moldovenilor nişte enormităţi de parcă ar fi fost preşedintele SUA, nu al unei Românii cu o justiţie aflată sub călcîiul lui, căci tocmai despre drumul pe care trebuie să se călăuzească justiţia din R. Moldova a avut impertinenţa să se pronunţe!

Astfel, la o întîlnire cu reprezentaţii societăţii civile, în seara zilei de 17 Iulie, Băsescu, printre altele, a afirmat: „Republica Moldova are nevoie de o justiţie democrată”; „controlul politicului asupra justiţiei este cel mai mare risc pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană”; „şi în interiorul justiţiei trebuie să fie curat, pentru că o justiţie coruptă este mai periculoasă decît una controlată”; „dacă într-o ţară există justiţie independentă, societatea merge înainte, chiar dacă are politicieni mai slabi”, a mai spus Traian Băsescu. Vedeţi că l-a luat gura pe dinainte? I-a decretat pe politicienii de la Chişinău ca fiind slabi chiar în timp ce se întîlnea cu ei”

Pe Traian Băsescu, logica şi cinstea îl dau întotdeauna afară din casă. Ca să vedeţi ce tălăbură golănească şi portuară este în capul lui, este suficient să reţinem afirmaţia: „o justiţie coruptă este mai periculoasă decît una controlată”! Cu alte cuvinte, preşedintele român consideră că justiţia controlată este mai puţin periculoasă decît cea coruptă, de parcă, logic şi aşa cum ne-o demonstrează toate realităţile lumii, acestea n-ar fi compatibile!... Într-un fel, Băsescu crede că astfel se disculpă prin aceste piruete lexicale, căci românii ştiu prea bine cum controlează preşedintele român justiţia.

Moldovenii lucizi ştiu prea bine care-s carenţele grave din justiţia naţională, dar este prea de tot atunci cînd un corupt şi coruptibil ca Băsescu vine să le dea lecţii în acest domeniu! Exceptîndu-i pe dictatorii recunoscuţi, Băsescu este ultimul şef de stat din lume care ar avea dreptul să vorbească despre purificarea justiţiei. Doar el este cel care a jonglat cu legislaţia şi a rămas abuziv în fotoliul prezidenţial după ce majoritatea românilor a votat pentru demiterea sa! Doar el este cel care a ordonat justiţiei române să-i urmărească şi să-i condamne pe toţi cei care i-au stat împotrivă la referendumul prin care a fost demis majoritar, iar urmărirea adversarilor săi continuă şi astăzi!

Pe un astfel de manipulator, mincinos şi securist dictator îl văd „basarabenii-români” ca pe un izbăvitor! Nu le trece nici o clipă prin minte că îi foloseşte ca pe nişte cobai aşa cum a făcut-o şi cu românii în ultimii aproape nouă ani! Chestia cu dorinţa lui de a-şi lua cetăţenie moldovenească nu doar că este un nonsens, dar are bătăi şi mai lungi.

Cînd spun că este un nonsens, mă refer la realitatea personalităţii lui Băsescu. Toată lumea ştie, dar a declarat-o şi el, că preşedintele român vede Republica Moldova drept o provincie românească, un teritoriu pe care speră să-l alipească României, mai devreme sau mai tîrziu. Dorinţa de a-şi obţine cetăţenia unui stat pe care nu-l recunoaşte este, pe de o parte, un nonsens, dar ar părea de-a dreptul bizară („bizară”, cu conotaţiile clinice de rigoare) dacă nu i-am cunoaşte şiretenia şi instinctul animalic de supravieţuire.

Hulit fiind de toţi românii, el speră să i se ridice o statuie în R. Moldova. El ştie că după expirarea mandatului prezidenţial, aşa cum afirmam mai sus, îl paşte puşcăria. În această situaţie, ia în calcul calitatea de cetăţean al R. Moldova ca un scut, o oportunitate, un colac virtual de salvare, iar zvonurile privind o eventuală candidatură a lui la o demnitate „imunitară” nu sunt chiar vorbe în vînt, ci, pur şi simplu, un TEST în toată puterea cuvîntului!

Sincer să fiu, aş dori din tot sufletul să-l văd pe Băsescu într-o astfel de situaţie. Spun asta din două motive: 1) Doar atunci s-ar convinge toţi că Băsescu nu este unionist. La cît de şmecher şi lipsit de scrupule este, s-ar spăla uşor pe mîini invocînd faptul că nu mai are nici o putere. 2) Numai astfel s-ar convinge că serviciile secrete române şi „basarabenii-români” sugători de fonduri româneşti l-au dezinformat cu privire la numărul de moldoveni adepţi ai unirii R. Moldova cu România.

În contextul viitorului politic al lui Băsescu în R. Moldova, Cristian Ghinea, directorul Centrului Român pentru Politici Europene, nu crede că o astfel de ipoteză poate fi dusă la bun sfîrşit.  „Dacă, prin absurd, lucrurile s-ar petrece în acest fel, nu trebuie să uităm că la Chişinău curentul unionist este foarte slab din punct de vedere electoral. Cu sau fără Băsescu, aceştia nu strîng mai mult de 10% din voturi“, a opiniat Ghinea.

10% adepţi ai curentului unionist în opinia generoasă a lui Cristian Ghinea!

Şantajul sentimental cu burse

Pe Blogul său din Adevarul.ro, Cristi Dumitru scrie despre „Mitul celor 5000 de burse acordate de statul român tinerilor basarabeni.” Iată ce notează acesta!

„Am tot văzut prin media contrele referitoare la numărul de burse pe care statul român ar trebui să-l acorde studenţilor basarabeni. Preşedintele a supralicitat pe un subiect care i-a adus constant popularitate, iar Primul Ministru a taxat rapid promisiunea de mărire a numărului de burse, pe motiv că e uşor să vorbeşti pe banii altora.

Dar există cu adevărat aceste 5000 de burse prezentate de câţiva ani drept o mare realizare a statului român...? Voi lua drept exemplu admiterea de anul trecut, cînd pentru locurile la licenţă statul român a oferit 2800 de locuri din care au rămas neocupate aproximativ 400. În ceea ce priveşte elevii basarabeni, aceştia au ocupat 486 de locuri dintr-un total de 1551 de burse scoase la concurs. Nu ştiu exact care a fost situaţia cu admiterea la masterat, dar ştiu sigur că s-au oferit undeva între 300 şi 500 de burse, iar la rezidenţiat 25 de locuri.

La un calcul simplu avem, doar pentru locurile pentru liceu şi licenţă, peste 1400 de burse care nu s-au acordat anul trecut, din totalul celor 5000 oferite cu surle şi trîmbiţe.

Aşa că subiectul măririi numărului acestora în condiţiile în care statul român nu reuşeşte să asigure o ofertă coerentă care să le ocupe pe cele deja disponibile mi se pare nu populist, ci penibil.”

Reţineţi că Băsescu a declarat, la Chişinău, că numărul de burse va creşte pînă la 6.000! Mai vreţi ceva?

Cu toate acestea,

fireşte că nu-i pot aproba pe cei care au protestat împotriva lui Băsescu în timpul vizitei acestuia la Chişinău. De ce să protesteze cînd, ce mult, puteau să rîdă sau să le plîngă de milă celor care-l iau în serios?

Da, este un mare escroc sentimental, un manipulator cumplit, un inamic înverşunat al voinţei românilor, un individ certat cu legea şi cu bunul simţ, un cinic care şi-a ridicat în ranguri de demnitar toate metresele lui, un ticălos care se joacă crunt cu sentimentele unor moldoveni, un pirat care a vîndut toată flota României, un corupător al aşa-zisei elite intelectuale de la Chişinău, un individ lipsit de scrupule care şi i-a transformat în concubinele lui politice pe Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă cu ajutorul serviciilor secrete care-l susţin, dar încă este, din nefericire, preşedintele oficial al României, chiar şi dincolo de normele legalităţii europene pe care are tupeul să le invoce la Chişinău! Tornada politică provocată de Băsescu la Chişinău s-a consumat. Violul s-a produs. Imediat o linişte ciudată s-a instalat peste Republica Moldova. Deja nimeni nici măcar nu se mai întreabă ce-a fost asta. E greu să recunoşti că ai participat la un spectacol de prost gust, la o acţiune brutală ghidată de populism cinic şi grosolănie securist-ceauşistă. Preşedintele României, neiubit acasă, a fost peste hotare să ia o priză de dragoste gratuită. Aşa a învăţat marinarul Traian prin bordelurile lumii. Pentru Băsescu România şi R. Moldova sînt nişte bordeluri unde el nu plăteşte. De, ofiţerul român nu ia bani de la prostituate! Doar un pic de dragoste cu sila!   

Aici închei micile mele rînduri, dorindu-vă sănătate la toate organele, fericire, bun simţ, chibzuinţă şi multă grijă faţă de ţară ca să nu v-o fure Băsescu!