TORNADE DEVASTATOARE IN SUA: CEL PUTIN 23 DE MORTI

Cel puţin 23 de oameni, printre care şi copii, au murit în sud-estul Statele Unite din cauza unor tornade care au distrus cartiere întregi de case. Sînt şi zeci de răniţi, dar şi persoane care încă sînt prinse sub dărîmături. Bilanţul victimelor ar putea să crească pe măsură ce echipele de intervenţie vor reuşi să verifice fiecare proprietate din zonele afectate de furia naturii.

Cel puţin două tornade s-au produs simultan într-o zonă din sudul statului Alabama. Una dintre ele a avut o lăţime de aproape un kilometru şi viteze ale vîntului de pînă la 265 de kilometri pe oră.

A parcurs multe mile pe sol. Pagubele sînt mari, aş spune că sînt catastrofale, avînd în vedere cîte case au fost distruse”, a declarat Jay Jones, șeriful din Lee County, Alabama.

Numeroase imagini publicate pe reţelele sociale arată amploarea dezastrului care s-a abătut asupra comunităţilor rurale din sudul Alabamei. Locuinţele din cartiere întregi au fost făcute bucăţi.

„Sînt copaci doborîţi peste tot, resturi împrăştiate peste tot.

Sînteţi teferi?

A murit cineva, ceva mai încolo.

Doamne!

Acum îndepărtaţi-vă de acest drum, e periculos.

Sînt linii de curent căzute, sub tensiune. Staţi departe de şosele, pentru că sînt copaci căzuţi. Maşinile de urgenţă trebuie să ajungă la intervenţii, aşa că evitaţi drumurile ca să poată trece”.

Şi în statul vecin, Georgia, tornadele au rănit mai mulţi oameni şi a distrus sute de case. Sînt copaci rupţi peste tot, drumuri blocate, zeci de mii de locuinţe fără curent electric.

Sursa: digi24.ro