TOP CULTURAL

Fiica Loredanei Groza îi calcă pe urme

Elena, fiica Loredanei, îi calcă pe urmele mamei sale şi o ajută în toate acţiunile. Cele două sunt foarte apropiate şi îşi petrec tot timpul liber împreună.

"Fiica mea, Elena, şi-ar dori să aibă o trupă, iar eu o sprijin în tot ce vrea ea să facă", a spus diva, moment în care Elena, o puştoaică perspicace, a corectat-o imediat: "Mami, am deja trupă", a intervenit aceasta.

Cantăreaţa îi dă frumoasei sale fiice şi lecţii de canto, ca să se asigure că Elena este pregătită pentru showbiz.

"Incerc să-i dau Elenei şi cîteva lecţii de canto, dar, deh, e mai greu să iei lecţii de la mama ", rîzînd spune vedeta.

Artista petrece tot timpul liber împreună cu fiica ei, iar cea mică adoră să iasă cu mama la film, la concerte sau, pur şi simplu, să asculte muzică împreună, pasiune care le uneşte şi mai mult.

Trupa “Bastille” – prima în topul britanic

bastille copy.jpg

Formaţia britanică “Bastille”a reuşit să ajungă printre primele locuri în topurile din ţara natală, cu piesa Pompeii. Cu un alternative rock influenţat de synthpop, Bastille se bucură de succesul primului album - Bad Blood.

În plus, piesa se află şi în topul ascultărilor prin intermediul Spotify, înaintea unor nume ca Justin Timberlake sau Macklemore & Ryan Lewis. Îi mai găsim şi pe lista pieselor virale în SUA, alături de Pink şi Just Give Me a Reason sau Lana del Rey cu Burning Desire.

Trupa britanică a apărut în anul 2010, la ideea lui Dan Smith, iar prima piesă pe care au lansat-o, a fost Overjoyed, însă nu s-a bucurat de succes şi din cauza lipsei de promovare. Pînă la actualul single, Bastille au mai lansat piesa care dă titlul albumului şi Flaws, aceasta din urmă reuşind să ajungă în top 30. Pînă şi Dan Smith este surprins de succesul pe care l-a avut piesa Pompeii, chiar dacă unii critici spun că albumul e plin de platitudini şi clişee, iar muzica e simplistă.

Este foarte posibil ca Bastille să facă parte din seria de artişti one hit wonder, iar criticii muzicali să aibă dreptate, dar în acelaşi timp succesul lor nu poate fi contestat. 

Familia Madonnei vizitează şcolile africane, deschise de fundaţia sa de binefacere

20130402-pictures-madonna-instagram-malawi copy.jpg

Nu e pentru prima dată cînd Madonna, împreună cu copiii săi înfiaţi David Banda (în 2006) şi Mercy James (trei ani mai tîrziu), vizitează ţara acestora de naştere Malawi, din sud-estul Africii. De data aceasta vedeta a luat cu ea şi  copiii săi biologici, Rocco şi Lourdes.

Această familie unită a vizitat şcolile construite de Fundaţia de binefacere Raising Malawi, care-i aparţine Madonnei. În zece şcoli, recent deschise, deja învaţă aproape 3800 de copii săraci. De menţionat, că Malawi este una din cele mai sărace ţări africane.

Cu toate acestea, guvernul Republicii Malawi este nemulţumit de felul cum îşi realizează planurile vedeta americană, fiindcă Madonna nu găseşte de cuviinţă să-şi coordoneze acţiunile proiectelor sale cu puterea locală, ignorînd-o totalmente.  

Selecţie realizată de Ion Borş