TOP CULTURAL

Victor Ţoi ar fi împlinit 51

La 21 iunie, vestitul compozitor şi interpret Viktor Ţoi ar fi împlinit 51 de ani. Astăzi piesele lui sînt interpretate în diferite limbi ale lumii. Trupa “Brazzaville” a devenit cunoscută în Rusia prin versiunea engleză a şlagărului „Steaua cu numele Soare” (Star Called Sun). Solistul trupei David Brown spune că această melodie a auzit-o la Soci, într-un magazin. S-a interesat cine cîntă. I-au spus: Viktor Ţoi,  popular interpret de muzică rock, care a murit în 1990.

Viktor Ţoi a fost de etnie coreeană, însă în viaţă aşa şi n-a ajuns să fie cunoscut în această ţară. Abia cîţiva ani în urmă, formaţia coreeană "Yoon Do Hyun Band" a înregistrat cîntecele trupei “Kino” în limba coreeană.

Şi băbuţele din Buranovo au devenit cunoscute, interpretînd “Steaua pe numele Soare” de Viktor Ţoi în limba udmurdă. Iar formaţia ucraineană “Вопли Видоплясова” a interpretat în limba lor piesele „Un pachet de ţigări” şi „Zile cu soare”. Astfel, opera compozitorului Viktor Ţoi reînvie.

Pericol pentru viaţa umoristului Evgheni Petrosean

PETROSIAN_Evgenii_Vaganovich9 copy.jpg

Cunoscutul umorist Evgheni Petrosean a nimerit sub cuţitul chirurgilor de la Centrul de Chirurgie Vascular-Cardiace. Lui Petrosean i-au făcut o operaţie complicată la inimă, care a durat cîteva ore. Potrivit medicilor, operaţia a decurs reuşit şi pacientul, în prezent, se simte mult mai bine, chiar dacă se află în secţia de reanimare.

Despre măsurile neordinare la intervenţia chirurgicală  medicii au preferat să nu vorbească.

Pavel Stratan, acum în ritm de tango

Pavel_Stratan copy.jpg

După mai mulţi ani în care s-a dedicat carierei copiilor săi, Pavel Stratan revine în atenția publicului, lansînd videoclipul la piesa ”Tango”. Acesta semnează textul piesei, iar linia melodică e scrisă de cei de la Demoga Music Publishing.
Povestea videoclipului este destul de simplă. Stratan cîntă mai întîi în pat, apoi în parc, iar într-un final,  în avion. ”Tu spui că de ziua ta, vrei ceva decapotabil, de parcă eu lucrez pe la Bill Gates contabil”, îi cîntă Stratan ”iubitei” din videoclip.
Filmările au avut loc în mai multe locaţii. Cu acest clip Stratan vrea să ”rupă” piaţa în bine cunoscutul stil ce îl caracterizează, relatează un binecunoscut site din Republica Moldova.

Rubrică realizată de Ion Borş