TOP CULTURAL

Fostul membru al trupei O-Zone Radu Sîrbu, a lansat piesa “Ia inima mea”

Radu Sîrbu a lansat  un nou single, intitulat "Ia Inima Mea". Potrivit interpretului, piesa ridică buna dispoziţie şi optimismul. "E o piesă care te duce cu gîndul la vară, plina de optimism. Ideea este una mai veche, dar am avut nevoie de ceva timp ca, pe lîngă producţiile și compoziţiile muzicale pentru alţi artişti, să-mi fac timp și pentru mine. Am o stare deosebită cînd o ascult cu boxele la maxim", declară pentru presă Radu Sîrbu. Interpretul se declară mai încrezător ca niciodată în noua sa producţie muzicală "Ia Inima Mea", care va avea şi un video clip în cel mai scurt timp. Radu locuieşte la Bucureşti, este căsătorit şi educă două fiice.

Un concert de excepţie – Omul Pămîntului

Afisha  copy.jpg

În seara zilei de 28 mai, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” va avea loc un concert neobişnuit, cu participarea lui Valy Boghean, Boris Amambaev, Liusea Tihman, Baronului Artur Cerari, Mihail Culev, Alla Adirova, Mihail Paskalov, Valeriu Cascaval, Valentin Schirca, Alexandru Daraban, Serghei Ivanov şi alţii. Oamenii, indiferent de apartenenţă etnică sau naţională, sînt egali în faţa lui Dumnezeu. Pe planeta noastră, în ţara noastră se poate şi trebuie să trăim respectîndu-ne şi iubindu-ne reciproc. Pe noi ne uneşte Patria. La baza proiectului stau piese semnate de Valentin Boghean și Boris Amambaev. Creaţii populare, în limbile lor materne, vor interpreta cei mai remarcabili reprezentanţi ai culturilor naţionale din Republica Moldova.

O chitară a trupei The Beatles vîndută cu  408.000 dolari

john.jpg

O chitară a trupei The Beatles, la care au cîntat John Lennon şi George Harrison, a fost vîndută cu 408.000 dolari, la o licitaţie care a avut loc la New York, informează Reuters.

Chitara a fost vîndută unei persoane din Statele Unite ale Americii a cărei identitate nu a fost făcută publică. Instrumentul muzical a fost adjudecat în cadrul evenimentului "Music Icons", organizat la Hard Rock Cafe din New York, de casa Julien's Auctions. Această chitară cu şase coarde, o versiune VOX electrică şi personalizată, a fost piesa centrală a acestei licitaţii dedicate obiectelor care au legătură cu industria muzicală, organizată de casa Julien's Auctions din Los Angeles. Chitara trupei The Beatles a fost estimată la 200.000 - 300.000 de dolari, preţul de adjudecare depăşind cu mult valorile estimate de organizatorii evenimentului. Chitara a fost donată de John Lennon inginerului de sunet al casei de discuri Apple Records în anul 1967.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, avînd la activ peste 1,1 miliarde de discuri vîndute în lumea întreagă.

Selecţie de Ion BORŞ