TOATE AERONAVELE OPERATORILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA VOR EVITA ZONA AERIANĂ DIN ESTUL UCRAINEI

Toate aeronavele operatorilor din Republica Moldova şi a celor străini vor evita zona aeriană din estul Ucrainei, pînă vor fi luate, la nivel internaţional, decizii privind utilizarea acesteia. Hotărîrea a fost anunţată în urma şedinţei din această dimineaţă a Comisiei de navigaţie aeriană a Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova, comisia s-a întrunit pentru a examina situaţia creată în urma prăbuşirii avionului din estul Ucrainei şi închiderea spaţiului aerian în acea zonă.

Compania „Air Moldova” a informat astăzi că traseele de zbor ale aeronavelor sale care intersectează teritoriul Ucrainei nu trec prin zona de conflict din estul acestei ţări. Conform unui comunicat remis presei „nici pînă acum, Compania nu a operat curse prin regiunile cu pericol sporit”. „Air Moldova” mai precizează că în prezent toate zborurile sînt efectuate conform orarului stabilit.

În seara zilei de ieri, 17 iulie 2014, Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care avea la bord 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit în regiunea ucraineană Doneţk, la circa 50 de kilometri de frontiera cu Rusia. Ca rezultat, autorităţile ucrainene au închis toate rutele aeriene care tranzitează estul ţării. (Moldpres)