TOAMNA CURVARILOR POLITICI

Ghimpu vrea să moară în România, iar Diacov mai poate

Cei doi dulăi bătrîni ai politicii moldovenești, Mihai Ghimpu și Dumitru Diacov, au cam făcut 69 de ani. Ghimpu i-a împlinit pe 19 noiembrie, iar Diacov pe 10 februarie 2021. Raznița nu are nicio relevanță. Sînt bătrîni și ar trebui să șadă pe banca de la poartă cu barba-n baston. Mihai în satul natal tușind de să-l șuiere colonițenii, iar Dumitru să-și plimbe cîinele lup lîngă Vadul lui Vodă, la Malu, unde are o casă de vis și și-a îndiguit apa Nistrului să-i vină la poartă...

Și iată că pe ultima sută de... cuvinte goale, colonițanul românizat din interes pecunicar Ghimpu se gîndește deja la moarte și la judecata de apoi. A ajuns putred de bogat manipulînd populația cu proiectul rentabil al unirii cu România. Timp de 30 de ani a spus doar cuvinte și a făcut afaceri de sute de milioane. Iată însă că începe să uite frazeologia demagogică unionistă și s-a lăsat de fumat. E grav. Ai lăsat fumatul, nu mai ai nici un interes în viață și nici nu mai poți minți. Golul dinlăutru se lărgește ca Univerul în Multivers. Nu-ți rămăne decît să îmbătrînești fără să faci nimic plonjînd inestetic în anonimat. Ultimul eveniment de produs îți rămîne moartea, eveniment ce trebuie transformat într-un spectacol memorabil. Și Ghimpu anunță patetic: ”România este Țara în care a-și vrea să mor!” (Nu a-și, ci , Ghimpule! Apucă-te să înveți limba română!) Dar efectul este penibil. Dacă vrei să mori în România și nu în Republica Moldova, atunci prin declarația aceasta infantilă nu-i recunoști Moldovei apartenența la România! E un teritoriu străin în care te-ai îmbogățit și acum te duci să mori în România. Cu ce se deosebește Ghimpu de Ilan Șor?

Tot un aventurier! Numai că Ghimpu n-a făcut nimic nici măcar pentru Colonița în care s-a născut în secolul trecut. Manipulatorul se trădează capital odată și odată. Iar zgîrcitul din el a dat un eveniment plin de patetism grețos: ”România este Țara în care a-și vrea să mor!” Cu banii tăi, Ghimpule, du-te la Elon Musk să te transporte pe Marte să mori acolo. Tot din banii tăi ridică-i acolo un monument lui Decebalus per Scorilo.

Și Dumitru Diacov a trait toată viața din demagogie politică grobiană. Este chipul din oglindă al lui Ghimpu. Eternul comsomolist Diacov știe bine că moldovanul își dă și cămașa de pe el dacă vorbești frumos și cît mai de neînțeles. Și niște neologisme, colea! Dar Diacov nu se gîndește la moarte. El încă poate. Chiar se laudă în public că a violat-o, pardon, a votat-o pe Maia Sandu de multe ori. Viril și potent intrigantul libidinos, ce să zici! Ia uitați-vă cum se laudă cu performanțele sale erotice, sexuale și politice (toți bătrînii se laudă cu asta): ”Doamna Sandu nu poate fi supărată pe mine, pentru că am votat-o de 3 sau 4 ori, în diferite ipostaze. Nu vreau să spun acum, pentru că n-ar fi frumos din partea mea. Creezi anumite animozități”. Dar cine a mai vrut? Filip sau Candu? Că și aceștia-s umblăreți!

La aproape 69 de ani de 4 ori și în diferite ipostaze?! Ce pervers e moș Diacov, domnule! La fel de pervers a fost și este Diacov și în politică. A violat Moldova de pe timpul agrarienilor de sute de ori și în… diferite ipostaze încît am ajuns țara cea mai abuzată din lume. Bătrîni, dar perverși și periculoși.

Teofil KAMINSKI