ŞTIRILE SPORTIVE

Divizia Naţională a rămas cu 10 echipe

FC Costuleni s-a retras oficial din Divizia Naţională. Comitetul de Competiţii al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a acceptat solicitarea conducerii clubului din Ungheni de a retrage echipa din campionat.

„Nu poţi să impui o echipă să joace. Am întrebat dacă există posibilitatea de a continua, dar răspunsul a fost negativ”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele Comitetul de Competiţii, Ghenadie Lîsîi.

FC Costuleni va putea reveni în campionatul Moldovei numai după trei sezoane şi va putea începe participarea din Divizia B. „Băieţii sînt liberi de contract. Pe unii îi voi ajuta să-şi găsească alte echipe din Moldova”, a spus preşedintele echipei FC Costuleni, Andrei Grigor.

În Divizia Naţională au rămas 10 formaţii. După retragerea FC Costuleni, toate echipele au pierdut punctele acumulate în meciurile disputate cu formaţia antrenată de Laurenţiu Tudor. Costuleni trebuia să joace sîmbătă, 22 noiembrie, pe terenul campioanei Sheriff Tiraspol.

 

Futsal Arena FMF va găzdui sîmbătă primul meci

Sîmbătă, 22 noiembrie, la Complexul Sportiv Futsal Arena FMF din comuna Ciorescu va avea loc Supercupa Moldovei la futsal, între Progres şi Tarsus. Acesta va fi primul meci pe care îl va găzdui noul complex sportiv.

„Vom depune toate eforturile să obţinem victoria”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul echipei Progres, Dorin Coceban.

„Vom juca pentru prima dată în Supercupa Moldovei. Ne dorim foarte mult să cîştigăm”, a spus, la rîndul său, tehnicianul lui Tarsus, Alexandr Derik. Echipa s-a întărit cu cîţiva jucători de la Lexmax, printre care golgheterul Andrei Negara.

Supercupa Moldovei la futsal va avea loc pentru a treia oară. În 2010, trofeul a fost cîştigat de Lexmax, iar anul trecut s-a impus JLC, care şi-a schimbat denumirea în Progres. Partida de sîmbătă va începe de la ora 14.00, iar costul unui bilet de intrare este de 20 de lei.

Sursa: IPN