ŞTIRILE SPORTIVE

Dueluri şoc în optimile Ligii Campionilor

Pe 16 decembrie a avut loc tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor la fotbal, iar cele mai tari dueluri sînt Manchester City - Barcelona şi Arsenal - Bayern. Barcelona va întîlni cel mai tare adversar din urna a doua, pe Manchester City, în timp ce o altă echipă din Premier League, Arsenal, a avut ghinion la tragere şi va da peste campioana Europei, Bayern Munchen. Real Madrid, Manchester şi Chelsea au avut noroc, urmînd să întîlnească pe Schalke, Olympiakos şi Galatasaray. Tabloul complet al optimilor de finală ale Ligii Campionilor este următorul:

Manchester City (Anglia) - FC Barcelona (Spania)

Olympiakos Pireu (Grecia) - Manchester United (Anglia)

AC Milan (Italia) - Atletico Madrid (Spania)

Bayer Leverkusen (Germania) - Paris Saint-Germain (Franţa)

Galatasaray Istanbul (Turcia) - Chelsea Londra (Anglia)

FC Schalke 04 (Germania) - Real Madrid (Spania)

Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - Borussia Dortmund (Germania)

Arsenal Londra (Anglia) - Bayern Munchen (Germania).

Optimile se dispută pe 18, 19, 25 şi 26 februarie, respectiv 11, 12, 18 şi 19 martie meciurile retur. Tragerea la sorţi pentru sferturi va avea loc pe 21 martie. Finala se dispută la Lisabona pe 24 mai.

Meciurile din 16-imile şi optimile Europa League

Pe lîngă tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor, pe 16 decembrie s-au aflat şi meciurile din 16-imile Europa League: Dnepr – Tottenham; Betis – Rubin Kazan; Swansea – Napoli; Juventus – Trabzonspor; Maribor – Sevilla; Plzen – Şahtior; Cernomoreţ – Lyon; Lazio – Ludogoreţ; Esbjerg – Fiorentina; Ajax – Salzburg; Maccabi Tel Aviv – Basel; Porto – Eintracht Frankfurt; Anji – Genk; Dinamo Kiev – Valencia; PAOK – Benfica; Slovan Liberec – AZ Alkmaar.

Meciurile din 16-imi vor avea loc pe 20 şi pe 27 februarie.

Optimi:

Slovan Liberec - AZ Alkmaar vs. Anji - Genk

Lazio - Ludogoreţ vs Dinamo Kiev - Valencia

Porto - Eintracht Frankfurt vs Swansea - Napoli

Cernomoreţ - Lyon vs Plzen - Şahtior

Maribor - Sevilla vs Betis - Rubin Kazan

Dnepr - Tottenham vs PAOK - Benfica

Maccabi Tel Aviv - Basel vs Ajax - Salzburg

Juventus - Trabzonspor vs Esbjerg - Fiorentina

Finala se va disputa la Torino, pe terenul lui Juventus.

UEFA analizeaza modalitatile tragerii la sorti pentru CE-2016

Comitetul executiv al Uniunii Europene de Fotbal a anunţat că a început să studieze modalităţile tragerii la sorţi a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016, procedură ce va avea loc pe 23 februarie la Nisa, şi a promis decizii cu ocazia viitoarei reuniuni din zilele de 23 şi 24 ianuarie de la Nyon (Elveţia). Secretarul general al UEFA, Gianni Infantini, a calificat drept "nonsens complet" acuzaţiile de trucaj de la tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2014, desfăşurată săptămîna trecută în Brazilia. "Cînd eşti la o tragere la sorţi, atunci trebuie să ştii că nu este posibil să se întîmple lucruri ciudate", a asigurat el. "De aceea, noi dorim să fixăm regulile tragerii la sorţi pentru Euro 2016 (ce va avea loc în Franţa) cu mult timp înainte tocmai pentru a fi cît mai transparente posibil", a adăugat responsabilul forului continental.

Juan Ferrando a fost demis de la Sheriff Tiraspol

Antrenorul Juan Ferrando a fost demis de Sheriff după ce tiraspolenii au ratat calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa. „Plec de la Sheriff deoarece conducerea clubului a considerat că nu mi-am îndeplinit obiectivul – calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa”, a scris spaniolul pe pagina sa de twitter, transmite IPN. Juan Ferrando a îndeplinit funcţia de antrenor în tandem cu moldoveanul Veaceslav Rusnac. „A fost o onoare să antrenez Sherifful. Am lăsat echipa pe primul loc în poate cel mai bun sezon al său”, a mai scris Ferrando pe twitter. Juan Ferrando s-a născut în 1981 la Barcelona şi este licenţiat în „Ştiinţele Activităţii Educaţiei Fizice şi Sportului” la Universitatea din Barcelona. La o zi după victoria cu Tromso din Liga Europei, jucătorii Sheriffului au plecat în vacanţă şi vor reveni la antrenamente pe 11 ianuarie.

Germania îşi va construi propriul cartier general în Brazilia

Federaţia germană de fotbal (DFB) va construi propriul cartier general pentru Cupa Mondială din Brazilia, conform informaţiilor publicate de cotidianul popular Bild. Potrivit ziarului, responsabilii selecţionatei germane nu au fost mulţumiţi de niciunul dintre hotelurile apropiate de locurile în care "Nationalmannschaft" urmează să evolueze, aşa că s-a optat pentru varianta construirii unui complex cu 13 case pentru jucători şi corpul tehnic, în localitatea Santo Andre (Bahia). La un kilometru distanţă de acest complex va fi un teren de antrenament, centrul de presă al DFB, precum şi alte instalaţii. Pentru a ajunge la locul unde se intenţionează construirea viitorului complex, delegaţia germană va trebui să traverseze rîul Joao de Tiba, la bordul unui feribot. Proiectul va fi finanţat în parte de către sponsorii DFB, adaugă Bild. La 15 km de locul ales se află un aeroport de unde germanii vor putea zbura către oraşele în care au programate partidele primei faze a CM 2014: Salvador de Bahia (situat la 400 km), Recife (la 1.050 km) şi Fortaleza (la 1.400 km). Distanţa faţă de Rio de Janeiro, unde se va disputa finala Mondialului brazilian, este de 850 km.