ŞTIRILE SPORTIVE

Răul a fost făcut, consideră Ancelotti despre afirmaţiile lui Blatter

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a luat act de scuzele preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, însă consideră că deja "răul a fost făcut", după ce elveţianul l-a luat în derîdere pe Cristiano Ronaldo, săptămîna trecută. "Răul a fost făcut. Toate răspunsurile sînt bune, însă răul a fost făcut", a declarat tehnicianul italian într-o conferinţă de presă. "Cred că, uneori, înainte să vorbeşti este mai bine să reflectezi şi să numeri pînă la 10. Eu o fac deseori", a declarat Ancelotti. Invitat săptămîna trecută să le vorbească studenţilor de la Universitatea Oxford, Blatter a spus cu această ocazie că preferatul său este argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona şi a glumit, totodată, pe seama faptului că starul lui Real Madrid "cheltuieşte mai mult cu frizerul" decît rivalul său de la FC Barcelona. "Lionel Messi este băiat bun, pe care orice tată şi mamă şi-ar dori să-l aibă acasă. Este cu adevărat o persoană bună, joacă repede, nu este exuberant, lasă impresia că dansează. Este o persoană agreabilă. Cristiano Ronaldo este ca un comandant pe teren. Unul cheltuieşte mai mult decît celălalt la frizer, dar nu este important. Nu pot să spun care dintre ei este mai bun. Îi apreciez pe amîndoi, dar îl prefer pe Messi", a adăugat conducătorul forului internaţional. În urma protestelor clubului Real Madrid, ale lui Cristiano Ronaldo şi Federaţiei portugheze de fotbal, Blatter şi-a cerut ulterior scuze pentru afirmaţiile sale. La meciul dintre Real Madrid şi FC Sevilla (scor 7-3), atacantul portughez a imitat un salut militar după marcarea unuia dintre golurile sale, pentru a-i răspunde astfel preşedintelui FIFA. "Cristiano mă surprinde foarte mult, el este un mare profesionist", a spus Ancelotti vineri, referitor la atitudinea atacantului său. "El dă maximum, nu am ce să-i spun în plus", a adăugat italianul.

Companiile aeriene braziliene vor deschide noi linii

Brazilia va înfiinţa noi linii aeriene pentru a răspunde cererii masive de pasageri cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal din 2014, a anunţat ministrul Aviaţiei civile, Wellington Moreira Franco. "Vom înfiinţa noi linii aeriene pentru a răspunde cererii mari pe durata Cupei Mondiale. Vom creşte şi oferta de zboruri pe liniile deja existente şi vom organiza zboruri regulate acolo unde nu există încă", a explicat Wellington Moreira Franco. Ministrul a precizat că detaliile nu au fost luate încă în discuţie, dar a insistat asupra necesităţii de a crea o legătură aeriană între Cuiaba şi Salvador, care nu există în acest moment. Cuiaba şi Salvador sînt două dintre cele 12 oraşe care vor găzdui Cupa Mondială din 2014. Anunţul demnitarului brazilian a intervenit după ce opinia publică şi-a manifestat îngrijorarea faţă de preţurile extrem de ridicate la transportul aerian preconizate pentru Cupa Mondială din 2014.

Iarţev va antrena echipa Milsami Orhei

Cunoscutul jucător şi tehnician rus Gheorghi Iarţev (65 de ani) va antrena echipa de fotbal Milsami Orhei, au informat Moldpres surse din cadrul clubului moldovean. Potrivit lor, antrenorul a fost prezentat jucătorilor la antrenamentul de dimineaţă al echipei de finanţatorul clubului, Ilan Şor şi vicepreşedintele clubului, Petru Jardan. Gheorghi Iarţev nu a participat la antrenament. El a urmărit jucătorii din tribună împreună cu staff-ul formaţiei. Gheorghi Iarţev a activat ca antrenor la mai multe cluburi. Cu echipa sa de suflet, Spartak Moscova a obţinut titlul de campioană a Rusiei în 1996. În 2003 el a calificat selecţionata Rusiei în finala Campionatului European. În seara zilei, cu începere de la ora 19.20, antrenorul va susţine la Chişinău o conferinţă de presă.

Tacot ţinteşte un nou titlu în campionatul Ciprului

Jucătorul echipei naţionale a Moldovei la futsal, Sergiu Tacot, a ajutat-o pe Parnassos să se menţină la 3 puncte în spatele liderului Apoel, după 6 etape disputate în campionatul Ciprului. Fotbalistul de 29 de ani a ajuns la 5 reuşite în acest sezon după ce a deschis scorul cu un şut superb în partida cu Levaidiakos, încheiată cu 9-4, transmite IPN. Tacot evoluează de 6 ani în Cipru şi a devenit campion în chiar primul sezon disputat pe insula Afroditei. „Visul meu este să joc în campionatul Rusiei sau Spaniei. Dar va fi foarte greu să ajung acolo. Cînd evoluam la Toligma s-a interesat o echipă din Rusia, dar au cerut un preţ prea mare pentru semnătura mea", a declarat Tacot. Sergiu Tacot a devenit campion şi în Moldova, în 2006, cu Toligma. În cariera sa a evoluat şi pentru Rapid. Pentru naţionala Moldovei evoluează de 9 ani, reuşind să marcheze 16 goluri. În 2004, Tacot a fost desemnat cel mai bun jucător de futsal din ţară.

Dubarenco a repurtat două victorii la Futures-44

Tenismanul moldovean, Maxim Dubarenco a repurtat două victorii la turneul internaţional Futures-44, care se desfăşoară la Antalya (Turcia) şi a promovat pe tabloul principal, comunică Moldpres. El i-a învins pe Hsin Lin (Taipei, 6-0, 6-1) şi Mohamed Shabib (Danemarca, 6-2, 6-3). Compatriotul Andrei Ciumac a decis să participe doar la proba dublu. El a învins astăzi în primul meci, jucînd împreună cu Andrei Plotniy (Federaţia Rusă), perechea germană Maximilan Dinslaken-George Massow (6-3, 6-2). Maxim Dubarenco este considerat ”capul de afiş” al turneului. Ambii jucători sînt membri ai lotului naţional. Cel mai bun tenisman moldovean este Radu Albot, căruia îi aparţin o serie de performanţe stabilite în premieră în tenisul autohton. El este primul care a învins la un turneu rezervat celor mai buni jucători din Europa de pînă la 16 ani, primul care a participat la turneele de Mare Slam: Australian Open, US Open, Wimbledon, primul care a urcat pe locul 164 în clasamentul mondial.