ŞTIRILE SPORTIVE

Roma, primul meci fără victorie

Seria de victorii a Romei s-a încheiat duminica seara. Gruparea giallo-rossa a remizat, scor 1-1, în meciul jucat în deplasare cu Torino FC în etapa a 11-a. Roma a condus şi pe Stadio Olimpico din capitala Piemontului, graţie golului marcat de Strootman în minutul 28. Torino a egalat prin cel mai activ jucator al ei, Alessio Cerci, în minutul 68. Acesta este crescut de Roma, pentru care a jucat timp de şapte ani în perioada 2003-2010. Rudi Garcia a fost nevoit din nou sa joace fara accidentaţii Totti şi Gervinho. De data aceasta nu l-a putut folosi nici pe Castan, suspendat, fundaşul brazilian fiind înlocuit cu Nicolas Burdisso, folosit ca titular în premiera în acest sezon. Morgan De Sanctis, portarul Romei, a fost învins pentru prima data dupa 743 de minute de invincibilitate. “Totul este în regula. Nu poţi cîştiga mereu. Un rezultat de egalitate în deplasare este un lucru bun. Noi am jucat acest meci la victorie, aşa cum facem de obicei. Chiar şi dupa ce am fost egalaţi am încercat din nou sa trecem în avantaj. Nu s-a putut. Mergem înainte. Nu este nicio problema”, a declarat antrenorul Romei, Rudi Garcia. Roma ramîne lidera în clasament Serie A Italia dar mai are doar 3 puncte avans fa?a de urmaritoarele Napoli şi Juventus.

Bayern a egalat un record stabilit în urmă cu 30 de ani

Formaţia Bayern Munchen, care s-a impus, sîmbătă, în partida cu Hoffenheim, scor 2-1, a egalat recordul de 36 de meciuri consecutive fără înfrîngere în campionatul Germaniei, stabilit de Hamburger SV în urmă cu 30 de ani. Bayern nu a mai pierdut în Bundesliga de la 28 octombrie 2012, cînd a fost învinsă de Bayer Leverkusen, cu scorul de 2-1. Hamburger SV a reuşit o serie de 36 de meciuri fără înfrîngere în perioada ianuarie 1982 - ianuarie 1983.

Milsami a pierdut meciul de duminică

Milsami se îndreaptă tot mai mult de primele clasate şi riscă să nu joace şi în sezonul viitor în Liga Europei. Formaţia din Orhei a pierdut meciul de duminică seara cu FC Tiraspol, scor 1-2 şi ocupă abia locul 7 în clasament. La finalul partidei, antrenorul Vladimir Veber a criticat dur prestaţia arbitrilor, anunţă IPN. „Am avut un gol perfect valabil. Asistentul nici nu a vrut să vorbească cu noi după meci. Aceste puncte pierdute pot să ne coste scump la finalul campionatului”, a declarat Veber la conferinţa de presă. Milsami a condus-o pe FC Tiraspol după ce Artur Patraş a marcat direct din corner. Gazdele au întors rezultatul încă pînă la pauză, după reuşitele lui Karaneychev şi Zarichniuk. FC Tiraspol se află pe podium, fiind la egalitate de puncte cu FC Costuleni, învingătoare 5-1 în meciul cu Olimpia. Ambele echipe au cu cîte 7 puncte mai puţin ca liderul Sheriff, care a cîştigat în meciul cu Rapid, cu 3-2. Igor Dobrovolski a debutat cu o remiză pentru Veris, 0-0, împotriva fostei sale echipe Dacia. Într-un alt meci, Zimbru a dispus de Academia, cu 3-0. Partida Dinamo-Auto – Speranţa nu s-a jucat. Fotbaliştii Speranţei nu au făcut deplasarea la Ternovca, în semn de protest faţă de conducerea echipei care nu le-a achitat salariile.

Doi tenismeni moldoveni s-au duelat în finala turneului din Antalya

Tenismenii moldoveni continuă să scrie istorie la turneele din Turcia din seria Futures, acolo unde Radu Albot a cîştigat nu mai puţin de 10 trofee. A venit rîndul numărului doi al Moldovei, Maxim Dubarenco, să se impună în Antalya, anunţă IPN. Dubarenco a întîlnit în finală chiar un compatriot, pe Andrei Ciumac. Ultimul s-a accidentat în primul set, la scorul de 5-1 pentru Dubarenco, şi a abandonat finala. Maxim Dubarenco a fost cap de serie numărul unu la acest turneu, care a avut un fond de premiere de 10 mii de dolari. Motive de bucurie a avut şi Andrei Ciumac. El s-a impus la proba dublu, alături de ucraineanul Artiom Smirnov. Dubarenco, Ciumac şi Albot evoluează şi pentru Naţionala Moldovei. Următorul meci din cadrul Cupei Davis va avea loc în luna februarie, la Chişinău, împotriva Egiptului.