ŞTIRILE SPORTIVE

Barajul pentru Brazilia-2014

Pe 21 octombrie, la Zurich, a avut loc tragerea la sorţi a celor 4 duble de baraj care vor desemna ultimele reprezentante „europene” la Cupa Mondiala de fotbal, faza finală a căreia va avea loc vara viitoare în Brazilia. Meciurile din play-off:

Portugalia – Suedia;

Ucraina – Franţa;

Grecia – România;

Islanda – Croaţia;

Meciurile care vor decide ultimele patru echipe din Europa care vor merge în Brazilia vor avea loc pe 15 şi 19 noiembrie.

Tiraspol a evitat înfrîngerea în prelungiri

FC Tiraspol a evitat ieri înfrîngerea de pe teren propriu în prelungirile meciului cu Dacia Chişinău din cadrul etapei a 12-ea a campionatului naţional de fotbal, relatează Moldpres. Partida s-a încheiat cu scorul 3-3. Pentru gazde au marcat Hauşi (12), Novicov (56) şi Grossu (94). Oaspeţii au înscris prin Ovseanicov (28, 32) şi Molla (82). Echipa Dacia a fost reţinută aproximativ 40 de minute înainte de meci la "vama" de la intrarea în oraşul Bender. ”Totul, pare-mi-se, s-a făcut pentru a ne enerva, scoate din ritm. Aşa ceva, în opinia mea, este inadmisibil. Din punctul meu de vedere şi arbitrajul a fost incorect în această partidă”, a declarat jucătorul Daciei Milos Krkotic din Muntenegru.  În celelalte partide ale etapei au fost înregistrate următoarele rezultate: FC Costuleni - Rapid Ghidighici 3-0, Sheriff Tiraspol Zimbru Chişinău 1-1, Veris Chişinău - Olimpia Bălţi 3-0, Dinamo-Auto Tiraspol - Academia Chişinău 6-0, Speranţa Crihana-Veche - Milsami Orhei 2-3. Partidele etapei a 13-ea sînt programate pentru 25-27 octombrie. Derbiul Sheriff - Veris se va disputa pe 27 octombrie. Sheriff se situează pe primul loc în clasament cu 29 de puncte acumulate, iar Veris ocupă poziţia a doua în top, avînd 25 de puncte. Dacia (23 puncte) a urcat pe locul trei.

Uruguayul va pregăti barajul la Istanbul

Selecţionata de fotbal a Uruguayului a ales oraşul turc Istanbul drept loc de cantonament pentru ultima fază a pregătirilor în vederea meciului tur cu reprezentativa Iordaniei, din cadrul barajului pentru calificarea la Cupa Mondială 2014, programat pe 13 noiembrie la Amman. Decizia a fost luată de responsabilii Federaţiei uruguayene de fotbal, împreună cu selecţionerul Oscar Washington Tabarez, după consultarea jucătorilor selecţionatei "Celeste". În afara Istanbulului, uruguayenii mai aveau drept variante oraşele Madrid şi Roma. Căpitanul echipei Uruguayului, Diego Lugano, a jucat mai multe sezoane la Fenerbahce, în timp ce portarul Fernando Muslera este unul dintre idolii suporterilor formaţiei Galatasaray. Naţionala uruguayană, campioana en titre a Americii de Sud, se va pregăti la Istanbul între 8 şi 11 noiembrie, urmînd să plece din Turcia direct în Iordania. Partida retur este programată pe 20 noiembrie, la Montevideo.

Herrera, noul selecţioner al Mexicului

Miguel Herrera este noul selecţioner al Mexicului, care va juca pentru calificarea la Cupa Mondială un baraj cu Noua Zeelandă în noiembrie, a anunţat federaţia mexicană. Miguel Ernesto Herrera Aguirre este al patrulea selecţioner în şase săptămîni pentru Mexic. În vîrstă de 44 de ani, Herrera este antrenorul formaţiei Club America, una dintre echipele cele mai iubite din ţară pe care a condus-o la un al 11-lea titlu de campioană din istorie. El îi succede lui Victor Manuel Vucetich, numit la 17 septembrie şi demis în această săptămînă. Mexic şi Noua Zeelandă se vor întîlni într-o dublă manşă, la 13 sau 14 noiembrie (turul) şi 20 noiembrie (returul).