ŞTIRILE SPORTIVE

Moldova, fără medalii la CM de lupte

Moldova nu a reuşit să cîştige medalii la Campionatul Mondial de lupte de la Budapesta, anunţă publika.md. În ultima zi de concurs, au participat doi moldoveni care nu au reuşit să cîştige mai mult de o luptă. Mihail Cosniceanu a trecut de prima rundă a categoriei 66 kg, dar a fost eliminat în optimi. Un alt moldovean, Igor Beşleaga a părăsit competiţia chiar la debut. Luptătorul a cedat în faţa lui Juan Escobar, din Mexic, în prima rundă a categoriei de 74 de kg. Astfel, cel mai bun rezultat pentru Moldova la acest turneu a fost obţinut de Svetlana Saenco, care a ajuns să lupte pentru medalia de bronz, în categoria de 72 de kg, feminin, dar a pierdut în faţa unei sportive din Mongolia. Ţara noastră a fost reprezentată la Mondal de 14 luptători.

Franţa a cîştigat CE de baschet

Echipa masculină de baschet a Franţei a obţinut primul trofeu major din istorie, devenind campioană europeană după ce a învins în finala de la Ljubljana echipa Lituaniei cu 80-66. Pînă acum, Franţa nu urcase mai sus de locul doi, cîştigînd de două ori medaliile olimpice de argint şi tot de două ori argintul la Campionatele Europene. În ciuda prestaţiei mai slabe din finală, Tony Parker a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final. Din echipa turneului mai fac parte slovenul Goran Dragic, croatul Bojan Bogdanovic, lituanianul Linas Kleiza şi spaniolul Marc Gasol.

Vettel, victorios în MP al statului Singapore

Sebastian Vettel a cîştigat Marele Premiu al statului Singapore şi a mai făcut un pas important spre cel de-al patrulea titlu consecutiv în Formula 1. Podiumul de la Marina Bay a fost completat de Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen. În urma succesului din Singapore, Vettel şi-a mărit avansul în clasamentul general la 60 de puncte. După 13 etape, germanul ocupă primul loc, cu 247 de puncte, iar ocupantul locului doi, Fernando Alonso, are 187 de puncte. Pe locul trei se află Lewis Hamilton,care are 151 de puncte, cu doar două mai multe decît Kimi Raikkonen. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc în Coreea de Sud, pe 6 octombrie.

Pellegrini i-a dat lecţii de tactică lui Moyes

Manchester City a cîştigat duminică într-o manieră categorică, scor 4-1, derby-ul cu Manchester United, jucat în etapa a 5-a din Premier League. A fost o adevărată lecţie de tactică a antrenorului "cetăţenilor", chilianul Manuel Pellegrini, dată omologului său de la "diavoli", David Moyes. Ambii au fost debutanţi în această confruntare a oraşului Manchester. Moyes poate fi considerat un "looser" al derby-urilor, el nereuşind să cîştige atunci cînd se afla la Everton niciunul dintre meciurile jucate cu Liverpool FC pe Anfield în 11 ani cît s-a aflat la cîrma "caramelelor". Presa engleză scrie că Manchester United nu a existat pe teren, iar absenţa lui Robin Van Persie, accidentat, nu reprezintă o scuză. United a "alunecat" tocmai pe locul 8 în clasament Premier League, o ierarhie care e condusă de un "cuplu" straniu de echipe: Arsenal şi Tottenham. "Cetăţenii" au urcat pe poziţia a treia. Pentru Manchester United urmează un meci tot pe teren propriu, cu West Bromwich Albion, pe data de 28 septembrie, în etapa a 6-a din campionatul Angliei.