ŞTIRILE SPORTIVE

Champions League la fotbal

Rezultatele inregistrate în prima etapa a fazei grupelor Ligii Campionilor:

Grupa A: Manchester United (Anglia) - Bayer Leverkusen (Germania) 4-2 (Au marcat: Rooney '22, '70, Van Persie '59, Valencia '79 / Rolfes '54, Toprak '88); Real Sociedad (Spania) - Şahtior Doneţk (Ucraina) 0-2 (A marcat: Teixeira '65, '87).

Grupa B: Galatasaray (Turcia) - Real Madrid (Spania) 1-6 (Au marcat: Umit Bulut '86 / Isco '33, Benzema '54, '81, C. Ronaldo '63, '66, '90+1); FC Copenhaga (Danemarca) - Juventus Torino (Italia) 1-1 (Au marcat: Jorgensen '14 / Quagliarella '54).

Grupa C: Benfica (Portugalia) - Anderlecht (Belgia) 2-0 (Au marcat: Djuricici '4, Luisao '30), Olympiakos (Grecia) - Paris Saint-Germain (Franţa) 1-4 (Au marcat: Weiss '25 / Cavani '19, Motta '68, '73, Marquinhos '86).

Grupa D: Bayern Munchen (Germania) - ŢSKA Moscova (Rusia) 3-0 (Au marcat: Alaba '4, Mandzukici '41, Robben '68); Viktoria Plzen (Cehia) - Manchester City (Anglia) 0-3 (Au marcat: Dzeko '48, Y.Toure '53, Aguero '58).

Moldovenii, evoluţii modeste la CM de lupte

Evoluţii dezamăgitoare pentru luptătorii moldoveni la Campionatului Mondial, care se desfăşoară în Capitala Ungariei, Budapesta, scrie publika.md. Medaliatul cu bronz la Europenele de la Baku, din 2010, Andrei Perpeliţă, a fost învins în şaisprezecimile categoriei de 60 kilograme. În prima rundă, Perpeliţă l-a învins pe un luptător din Kazahstan cu 10-8, apoi însă a pierdut cu 0-8 în faţa rusului Bechan Goigereev. Moldoveanul a evoluat şi în recalificări, după ce Goigereev s-a calificat în finală. Acolo, Perpeliţă a trecut de primul adversar, dar a fost învins cu 5-1 de un american, şi a ratat şansa de a continua lupta pentru medalia de bronz. Tot în şaisprezecimi au fost eliminaţi şi alţi doi luptători moldoveni, Petru Ianulov şi Andrei Romanov. La categoria de 84 kg, Ianulov a fost învins de un luptător armean, iar Romanov a pierdut cu 0-7 lupta cu un sportiv din Mongolia. 

Kelly, arbitul partidei Sheriff – Anji

Arbitrul irlandez, Alan Kelly va conduce meciul dintre Sheriff şi Anji, din cadrul grupei K a Ligii Europei, transmite publika.md. Acesta va fi ajutat de Dermot Broughton şi Wayne McDonnell. Arbitrii de la linia de poartă vor fi Neil Doyle şi Padraig Sutton. Al patrulea oficial va fi Emmet Dynan. Alan Kelly este arbitru FIFA din 2002 şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun central al anului din Irlanda. Kelly a devenit mai cunoscut după ce în 2006 a eliminat într-un meci cinci jucători ai naţionalei de tineret a Rusiei. Irlandezul a arbitrat cea mai prestigioasă partidă din carieră în 2009, atunci cînd a condus meciul amical dintre Spania şi Argentina. Meciul Sheriff - Anji se va juca pe 19 septembrie, la Tiraspol, cu începere de la ora 22 şi 5 minute.

Echipa lui Lucescu a ruinat "fiesta" lui Sociedad

Real Sociedad revenea în grupele Champions League după o pauză de fix 10 ani şi dorea să-şi sărbătorească reîntoarcerea în competiţie cu o victorie. S-a opus însă echipa antrenată de Mircea Lucescu şi Alexandru Spiridon, Şahtior Doneţk, care a plecat învingătoare cu 2-0 de la San Sebastian, în Grupa A a competiţiei. O "dublă" a lui Aléx Teixeira (65, 87) le-a adus victoria "minerilor". Sociedad l-a pierdut şi pe Esteban Granero, fostul jucător al formaţiei Real Madrid accidentîndu-se în minutul 82. Meciul nu a fost nicidecum la discreţia oaspeţilor, portarul Andriy Pyatov avînd destul de mult de lucru, în special în debutul întîlnirii la scorul de 0-0.

Ruud Krol, noul selecţioner al Tunisiei

Fostul mare fotbalist olandez Ruud Krol, 64 de ani, este noul selecţioner al echipei Tunisiei, care va încerca să obţină calificarea la Cupa Mondială 2014 după un baraj în dublă manşă împotriva Camerunului. Krol îl înlocuieşte pe Nabil Maaloul, care a demisionat după o înfrîngere acasă cu Insulele Capului Verde (0-2), devenită victorie cu 3-0 la masa verde în urma folosirii de către oaspeţi a unui fotbalist fără drept de joc, fundaşul Fernando Varela. Victoria la masa verde a calificat Tunisia în turul 3 al preliminariilor zonei africane, ce va stabili în noiembrie cele cinci naţionale care merg la Cupa Mondială 2014. Krol, fostul fundaş central al lui Ajax Amsterdam, a fost preferat de federaţia tunisiană francezilor Denis Lavagne, Alain Perrin, Claude Le Roy sau Pierre Lechantre. Ca antrenor, Krol a fost campion al Tunisiei în acest an cu echipa Club Sportif Sfaxien. Printre formaţiile pe care le-a pregătit au fost Zamalek (Egipt) şi AC Ajaccio (Franţa). De asemenea, el a fost antrenor secund la naţionala Olandei şi la Ajax. Ca jucător, el a cîştigat cu Ajax trei Cupe ale Campionilor (1971, 1972, 1973), iar cu naţionala Olandei a pierdut două finale de Cupă Mondială (1974, 1978).