ŞTIRILE SPORTIVE

Tokyo, oraşul-gazdă pentru JO din 2020

Tokyo va fi gazda Jocurilor Olimpice de vară din 2020, potrivit votului dat de membrii Comitetului internaţional olimpic, victoria fiind obţinută în al doilea tur de scrutin, după ce la prima rundă de vot a fost eliminată a treia candidatură, cea a Madridului. După anunţarea capitalei nipone, Tokyo, drept gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2020, ziariştii prezenţi la Buenos Aires, unde se desfăşoară în aceste zile lucrările celei de-a 125-a Sesiuni a Comitetului internaţional olimpic, au aflat şi cum s-a votat pentru a se ajunge la acest rezultat: Tokyo a obţinut 60 de sufragii, iar Istanbul - 36. În acest fel, Japonia organizează, prin oraşele sale, pentru a 3-a oară Jocurile Olimpice, după cele de vară de la Tokyo, din 1964, şi cele de iarnă, de la Sapporo-1972 şi Nagano-1998.

Williams, campioană la US Open

Serena Williams şi-a apărat titlul la US Open. Americanca, care este lider în clasamentul WTA, a învins-o în finala de la Flushing Meadows pe Victoria Azarenka din Belarus cu scorul de 7-5 6-7 6-1. Astfel, Williams şi-a luat revanşa, după ce pierduse ultimele două întîlniri în faţa Victoriei Azarenka. Meciul a durat două ore şi 45 de minute, fiind cea mai lungă finală feminină din 1980. Finala din acest an de la US Open a fost a 16-a întîlnire directă dintre Williams şi Azarenka, iar scorul general este de 13-3 în favoarea sportivei americane. În urmă cu un an, Williams a cîştigat tot în faţa jucătoarei din Belarus. Williams s-a impus pentru a cincea oară la New York, după succesele din 1999, 2002, 2008 şi 2012. În urma acestei victorii, Serena Williams a primit un cec în valoare de 2,6 milioane de dolari, în timp ce finalista, Victoria Azarenka s-a mulţumit cu 1,3 milioane de dolari.

Vettel a cîştigat MP al Italiei

Sebastian Vettel este tot mai aproape de al patrulea titlu mondial la Formula 1. Pilotul german s-a impus în Marele Premiu al Italiei cu un avans de peste cinci secunde în faţa lui Fernando Alonso. Vettel a obţinut a 32-a victorie din carieră şi astfel l-a egalat pe spaniol. Plecat pentru a 40-a oară din pole position, Vettel a condus pe toată durata cursei, care s-a desfăşurat pe circuitul de la Monza. Alonso a dat semne că-l poate ajunge pe Vettel după turul 20, însă nu a reuşit acest lucru, terminînd pe locul doi. Poziţia a treia i-a revenit celuilalt pilot de la Red Bull Racing, Mark Webber. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc pe 22 septembrie, în Singapore.

Rezultate din preliminariile CM-2014

Rezultate înregistrate în partidele disputate în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, zona Europa: Grupa A: Macedonia - Ţara Galilor 2-1, Serbia - Croaţia 1-1, Scoţia - Belgia 0-2. Grupa B: Cehia - Armenia 1-2, Malta - Danemarca 1-2, Italia - Bulgaria 1-0. Grupa C: Kazahstan - Insulele Feroe 2-1, Germania - Austria 3-0, Irlanda - Suedia 1-2. Grupa D: România - Ungaria 3-0, Turcia - Andorra 5-0, Estonia - Olanda 2-2. Grupa E: Norvegia - Cipru 2-0, Slovenia - Albania 1-0, Elveţia - Islanda 4-4. Grupa F: Rusia - Luxemburg 4-1, Irlanda de Nord - Portugalia 2-4. Grupa G: Letonia - Lituania 2-1, Bosnia-Herţegovina - Slovacia 0-1, Liechtenstein - Grecia 0-1. Grupa H: Ucraina - San Marino 9-0, Polonia - Muntenegru 1-1, Anglia - Moldova 4-0. Grupa I: Georgia - Franţa 0-0, Finlanda - Spania 0-2.

Camerun, calificată la barajul pentru CM-2014

Echipa naţională a Camerunului a învins, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, reprezentativa Libiei şi este ultima calificată la barajul din zona Africii pentru Cupa Mondială din 2014. Celelalte nouă formaţii ajunse la baraj sînt Etiopia, Algeria, Coasta de Fildeş, Egipt, Ghana, Insulele Capului Verde, Senegal, Nigeria şi Burkina Faso. În urma tragerii la sorţi care va avea loc la 16 septembrie, la Cairo, se vor stabili cele cinci meciuri de baraj ce se vor disputa tur-retur. Cîştigătoarele celor cinci întîlniri din baraj se vor califica la turneul final din Brazilia.