ŞTIRILE SPORTIVE

Campionatul Moldovei la fotbal

S-au disputat meciurile din cadrul etapei a 6-a a campionatului Republicii Moldova la fotbal. Iată rezultatele şi marcatorii: VERIS Chişinău – SPERANŢA Crihana Veche 1-0 (Milinceanu 78), OLIMPIA Bălţi – ACADEMIA Chişinău 3-1 (Griţco 47-autogol, Lacusta 50, 51 / Maxim 81), ZIMBRU Chişinău – DINAMO-AUTO Tiraspol 0-0, FC COSTULENI – FC TIRASPOL 3-1 (Carandaşov 44, Pîslă 49, Novicov 67-autogol / Zariciniuk 65), RAPID Ghidighici – MILSAMI Orhei 1-1 (Leu 86 / Arabadji 70-autogol). Meciul SHERIFF Tiraspol – DACIA Chişinău s-a jucat luni seara. În vîrful clasamentului situaţia este următoarea 1. FC Tiraspol – 13 puncte, 2. Veris – 12, 3. Milsami – 11.

Murray, Djokovic şi Williams, n-au probleme la US Open

Deţinătorul titlurilor de la US Open şi Wimbledon, Andy Murray, nu a avut emoţii în partida din turul trei de la Flushing Meadowse, cu Florian Mayer. Britanicul a dispus în trei seturi de tenismenul german, scor 7-6, 6-2, 6-2. Aceasta fost cea de-a 10 partidă consecutivă cîştigată de Murray la turneul american. Numărul unu mondial, Novak Djokovic, s-a calificat şi el fără probleme în optimi la US Open. Sîrbul s-a impus în trei seturi, cu 6-0, 6-2, 6-2 în faţa portughezului Joao Sousa. În următoarea rundă, Djokovic va juca cu Marcel Granollers. La feminin, Serena Williams este foarte aproape să cucerească al doilea trofeu consecutiv la Flushing Meadows. Americanca s-a calificat în sferturile competiţiei, după ce a trecut lejer de de compatrioata sa, Sloane Stephens, cu 6-4, 6-1. Numărul unu mondial va juca mai departe cu Carla Suarez Navarro.

Bale, cel mai scump fotbalist din istorie

Gareth Bale este jucătorul echipei Real Madrid, anunţă cotidianul Marca duminică seară în ediţia electronică. Gruparea madrilenă şi Tottenham au făcut oficial transferul atacantului galez la gruparea de pe Santiago Bernabeu pentru suma de 99 de milioane de euro. Bale devine astfel cel mai scump jucător din istoria fotbalului, depăşindu-l pe Cristiano Ronaldo, cumpărat tot de Real Madrid de la Manchester United. Tratativele pentru transferul lui Bale intraseră în impas în ultimele zile, dar Marca susţine că au existat neînţelegeri doar privind modul în care Real Madrid va plăti banii pentru Bale către Tottenham. "Am petrecut şase ani fericiţi la Tottenham, dar este momentul potrivit pentru despărţire. Vreau să le mulţumesc tuturor celor de la club, preşedintelui, conducerii, stafului, antrenorilor şi jucătorilor - şi în special suporterilor fantastici, care sper că înţeleg această oportunitate extraordinară pentru cariera mea. Tottenham va rămîne mereu în inima mea şi sînt convins că acest sezon va fi unul foarte bun pentru ei. Acum sînt nerăbdător să încep noul capitol din viaţa mea, să joc fotbal pentru Real Madrid", a afirmat Bale. Gareth Bale ar fi al patrulea jucător achiziţionat de Real Madrid (în mandatele preşedintelui Florentino Perez) care stabileşte un record privind suma de transfer, după Luis Figo (2000, 61,7 milioane de euro), Zinedine Zidane (2001, 75 de milioane de euro) şi Cristiano Ronaldo (2009, 94 de milioane de euro).

Kaka a revenit la Milan

Internaţionalul brazilian Kaka a revenit la AC Milan, luni, după patru ani petrecuţi în Spania, la Real Madrid, a anunţat clubul milanez, pe site-ul oficial. "La 2 septembrie 2013, Ricardo Kaka revine la Milan, după o absenţă de patru ani. Ultima dată cînd l-am văzut pe Ricky Kaka în tricoul lui Milan pe teren a fost la 31 mai 2009, cînd i-a îmbrăţişat pe Carlo Ancelotti şi Paolo Maldini după victoria în faţa Fiorentinei ce i-a dus pe rossoneri în Liga Campionilor din nou. Apoi a plecat cu avionul în Brazilia, pentru a se alătura naţionalei ţării sale, iar în acea vară a fost transferat la Real Madrid. Kaka plecase! Astăzi totul revine la normal. Poate nu este exact ca în 2003, cînd tînărul brazilian a coborît din avion, la Milano, cu un chip inocent. Asta este o cu totul altă poveste, dar ceea ce contează este că Ricardo s-a întors. A fost în aceeaşi măsură şi decizia lui de a reveni la iubita sa Milan cît şi decizia clubului, şi nu este nevoie de cuvinte pentru a exprima dragostea fanilor pentru Kaka", se arată pe site-ul acmilan.com. Kaka a mai jucat la AC Milan în perioada 2003-2009.

Ozil nu pleacă de la Real Madrid

Fotbalistul german Mesut Ozil a asigurat că nu pleacă de la Real Madrid, în ciuda propunerilor pe care la are de la echipele engleze Manchester United şi Arsenal Londra. "S-a scris mult în presă, dar eu am contract cu Real şi rămîn aici", a afirmat Ozil, la prezentarea sa ca jucător al mărcii Adidas. Mijlocaşul a spus că se bucură de încrederea noului său antrenor, Carlo Ancelotti. De asemenea, el şi-a exprimat admiraţia faţă de secundul Zinedine Zidane, fostul mare fotbalist francez, care a fost idolul său. Zvonurile despre plecarea lui Ozil de la Real Madrid s-au intensificat după ce jucătorul s-a enervat cînd a fost înlocuit în meciul de luni cu Granada.