ŞTIRILE SPORTIVE

Rezultatele din manşa secundă a Champions League

Marţi seară, s-au jucat şapte partide contînd pentru manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Bulgarii de la Ludogoreţ Razgrad au eliminat pe Partizan Belgrad, francezii de la Lyon au trecut la pas de Grasshopper, la fel cum au făcut şi turcii de la Fenerbahce care au eliminat pe Salzburg. Rezultatele înregistrate marţi: Maccabi Tel-Aviv (Israel) - FC Basel (Elveţia), 3-3, în tur 0-1; Steaua Bucureşti (România) - Dinamo Tbilisi (Georgia) 1-1, în tur 2-0; NK Maribor (Slovenia) - APOEL Nicosia (Cipru) 0-0, în tur 1-1; Skenderbeu (Albania) - Şahtior Karagandi (Kazahstan) 3-3, în tur 0-3; Fenerbahce Istanbul (Turcia) - FC Salzburg (Austria) 3-1, în tur 1-1; Partizan Belgrad (Serbia) - Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) 0-1, în tur 1-2; Grasshopper Zurich (Elveţia) - Olympique Lyon (Franţa) 0-1, în tur 0-1. Partida Sheriff Tiraspol (Moldova) - Dinamo Zagreb (Croaţia), în tur 0-1, s-a jucat ieri seara.

Clauză de reziliere în valoare de un miliard de euro

Noul contract pe care atacantul portughez Cristiano Ronaldo îl va încheia cu Real Madrid, valabil pînă la 30 iunie 2018, va conţine o clauză reziliere în valoare de un miliard de euro (!), scrie presa spaniolă. În urma noului acord, salariul starului lusitan va ajunge la 17 milioane euro net pe sezon, Cristiano Ronaldo (28 ani) urmînd să păstreze şi 60 la sută din drepturile sale de imagine, restul de 40 la sută revenind grupării de pe Santiago Bernabeu. Acesta a şi fost, de altfel, unul dintre punctele "sensibile" ale negocierilor dintre preşedintele lui Real, Florentino Perez, şi reprezentanţii internaţionalului portughez, în condiţiile în care jucătorilor clubului madrilen nu le revine, în mod normal, mai mult de 50 la sută din încasările provenind din drepturile de imagine. Transferat în vara anului 2009 de la Manchester United, în schimbul sumei-record de 96 milioane euro, Cristiano Ronaldo a marcat 201 goluri în 199 de meciuri disputate pentru Real Madrid în toate competiţiile.

Ronaldinho neagă zvonurile privind transferul său

Atacantul brazilian Ronaldinho, fostul jucător al lui FC Barcelona, care evoluează în prezent la formaţia Atletico Mineiro din ţara sa, a negat zvonurile referitoare la un posibil transfer în Turcia, la Beşiktaş Istanbul. "Este adevărat că fratele meu se află în Turcia, însă nu pentru a negocia transferul meu, ci pe cele ale altor jucători pe care îi reprezintă. Viitorul meu este la Atletico Mineiro, pentru că sînt fericit şi foarte calm aici. Lucrurile merg bine şi doresc să-mi duc contractul pînă la final, aşa cum am spus mereu", a declarat Ronaldinho. În vîrstă de 33 ani, Ronaldinho a cucerit recent cu Atletico Mineiro cea mai importantă competiţie din fotbalul sud-american, Copa Libertadores, trofeu ce completează un palmares impresionant, care mai cuprinde, între altele, 2 titluri de campion şi 2 Supercupe ale Spaniei (2005, 2006), Liga Campionilor (2006) şi Campionatul Mondial al cluburilor (2006), toate cîştigate cu FC Barcelona, echipă la care "Dinţosul" a evoluat între 2003 şi 2008. El s-a transferat ulterior la AC Milan (2008-2010), revenind apoi în Brazilia, la Flamengo (2011-2012), iar de anul trecut joacă la Atletico Mineiro.