ŞTIRILE SPORTIVE

Lotul lărgit pentru meciul cu Andorra

Selecţionerul Moldovei, Ion Caras, a anunţat lotul lărgit pentru meciul amical cu Andorra, programat pe 14 august la stadionul Zimbru din Chişinău. Portari: Serghei Paşcenco (Malavan, Iran), Adrian Negai (Milsami), Nicolae Calancea (Zimbru), Ilie Cebanu (Tom Tomsk, Rusia). Fundaşi: Alexandru Epureanu (Dinamo Moscova, Rusia), Vitalie Bordian, Simion Bulgaru (ambii, Volga, Rusia), Igor Armaş (Kuban, Rusia), Veaceslav Posmac (Dacia), Victor Golovatenco (Sibir, Rusia), Anatolie Boeştean (FC Tiraspol), Iulian Erhan (Torpedo-Belaz, Belarus), Vadim Bolohan (Milsami), Petru Racu (Veris). Mijlocaşi: Serghei Gheorghiev (FC Tiraspol), Cătălin Carp (Dinamo Kiev, Ucraina), Alexandru Onica (Lokomotiv, Uzbekistan), Andrei Cojocari, Alexandru Dedov, Anatol Cheptine (tustrei, Zimbru), Alexandru Gaţcan (FC Rostov, Rusia), Eugen Cebotaru (Spartak Nalcik, Rusia), Gheorghe Andronic, Artur Patraş (ambii, Milsami), Artur Ioniţa (Aarau, Elveţia), Alexandru Paşcenco (Sheriff), Alexandru Suvorov (Mordovia Saransk, Rusia), Alexandru Antoniuc, Maxim Antoniuc (ambii, Veris). Atacanţi: Eugen Sidorenco (Tom Tomsk, Rusia), Anatol Doroş (Veris), Alexandru Grossu (FC Tiraspol), Igor Bugaiov (Tobol, Kazahstan). Pentru partida cu Andorra vor fi convocaţi 23 de jucători.

Şahtior a cîştigat derby-ul cu Dinamo Kiev

Şahtior Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu şi Alexandru Spiridon, s-a impus, scor 3-1, pe teren propriu, în faţa rivalei Dinamo Kiev, într-un meci contînd pentru etapa a 4-a a din campionatul Ucrainei. Golurile "minerilor" au fost marcate de Darijo Srna (2), Eduardo (52) şi Alex Teixeira (84), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Younes Belhanda (8). În urma acestei victorii, Şahtior este lideră cu maximum de puncte 12, fiind urmată în clasament de Metalist Harkov, cu 10 puncte. Dinamo Kiev ocupă locul al 5-lea, avînd 7 puncte. După meci, Mircea Lucescu a declarat că "Dinamo Kiev a stat mai bine din punct de vedere al forţei fizice, dar Şahtior a fost mai rapidă".

PSG a cîştigat Supercupa Franţei

Campioana Franţei, Paris Saint-Germain şi-a adjudecat deja primul trofeu din noul sezon fotbalistic, impunîndu-se cu scorul de 2-1 în faţa grupării Bordeaux, scor 2-1, în Supercupa Franţei. Meciul s-a jucat în Africa, la Libreville, capitala Gabonului pe Stade de l'Amitie. Laurent Blanc, numit recent antrenor la PSG, este la rîndul lui la primul trofeu ccîştigat cu echipa pariziană. Presa franceză scrie că, în ciuda victoriei obţinute, PSG nu a convins pe nimeni că este o echipă redutabilă. Bordeaux a a avut un început mai bun de joc şi a condus cu 1-0 din minutul 37, printr-un gol marcat de Saivet. PSG a reuşit însă o revenire spectaculoasă în ultimele minute ale partidei. Tînărul de de 18 ani Hervin Ongenda a egalat în minutul 82, acesta fiind prima reuşită a sa în tricoul celor din capitala Franţei. În prelungiri, brazilianul Alex a marcat în minutul 90+5, golul victoriei.

Acord între Real şi Tottenham pentru Bale

Real Madrid şi Tottenham Hotspur au ajuns la un acord în privinţa transferului internaţionalului galez Gareth Bale la echipa de fotbal din capitala Spaniei, informează cotidianul AS. "După negocieri dure între cele două cluburi, s-a încheiat un acord verbal pentru suma de 120 milioane euro", scrie ziarul sportiv madrilen, adăugînd că mai rămîne acum de stabilit forma în care va fi efectuată plata de către Real, precum şi dacă în operaţiune vor fi incluşi anumiţi jucători. AS adaugă că antrenorul lui Tottenham, portughezul Andres Villas-Boas doreşte să-l aducă la gruparea londoneză pe compatriotul său Fabio Coentrao, dar este interesat de asemenea de argentinianul Angel Di Maria, precum şi de tînărul atacant spaniol Alvaro Morata, ultimul fiind declarat însă netransferabil de oficialii lui Real.

Saint-Etienne a renunţat la Bokila

Formaţia AS Saint-Etienne, adversara lui Milasami Orhei în Europa League, a renunţat să-l transfere pe atacantul congolez Jeremy Bokila, ex-Petrolul Ploieşti, care a fost testat în această săptămînă, dar nu a reuşit să convingă staff-ul echipei franceze, anunţă ziarul Le Progres. În vîrstă de 24 ani, Bokila, a înscris 16 goluri în 31 de meciuri disputate în sezonul trecut pentru Petrolul, de care s-a despărţit recent, fără consimţămîntul conducătorilor clubului, care susţin că atacantul se află în continuare sub contract cu gruparea lor. Joi, în manşa întîi a turului III preliminar al Europa League, AS Saint-Etienne a învins cu 3-0, pe teren propriu, echipa Milsami Orhei.