ŞTIRILE SPORTIVE

Un fotbalist ecuadorian a murit la 27 de ani

Ecuadorianul Christian "Chucho" Benitez, atacantul echipei El-Jaish, a murit la doar 27 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, informează presa din Ecuador. Conform lui Clever Chala, socrul lui Chucho, jucătorul se afla la masă în momentul în care a început să se plîngă de dureri de stomac. Soţia lui, Lizeth, l-a dus la spital, însă jucătorul nu a primit imediat îngrijiri. După cîteva minute, Chucho Benitez a suferit un stop cardiac, iar la scurt timp a încetat din viaţă. Clever Chala a povestit că fiica lui este disperată, deoarece se află singură în Qatar, alături de cei doi copii ai cuplului. Chucho Benitez a fost transferat în urmă cu trei săptămîni, pentru 11,5 milioane de euro, de la formaţia America la echipa El-Jaish. El avea 24 de goluri pentru naţionala Ecuadorului, în 58 de meciuri. Chucho Benitez a mai jucat la El Nacional (Ecuador), Santos Laguna (Mexic), Birmingham City (Anglia) şi America (Mexic).

Bolt este gata de Campionatul Mondial

Usain Bolt este gata de Campionatul Mondial de atletism de la Moscova. Cu două săptămîni înainte de startul competiţiei, multiplul campion olimpic a înregistrat cel mai bun rezultat al sezonului la proba de 100 de metri. Performanţa a fost obţinută la Liga de Diamant de la Londra. "Sînt încîntat pentru performanţa obţinută. Nu a fost cel mai bun start al meu, dar, pînă la urmă, am reuşit să obţin rezultatul dorit, deci, mă simt foarte fericit", a spsu atletul. La celelalte probe, la fel, nu s-au înregistrat mari surprize. La 200 de metri s-a impus jamaicanul Warren Weir, iar la 400 de metri Kirani James, din Grenada. La feminin, Brenda Martinez a cîştigat proba de 800 de metri, iar Mary Kuria, din Kenya, a cucerit medalia de aur la proba de 1500 de metri.

Schweinsteiger, cel mai bun din Bundesliga

Cu 92 de voturi din 527, mijlocaşul echipei Bayern Munchen Bastian Schweinsteiger a fost desemnat cel mai bun jucător din Bundesliga în campionatul 2012/2013 de către cotidianul sportiv Kicker. El i-a devansat pe coechipierii săi de la Bayern Franck Ribery (87 de voturi) şi Thomas Muller (85). Pe locul al patrulea, s-a situat atacantul Borussiei Dortmund Robert Lewandowski. La antrenori, titlul de cel mai bun i-a revenit cu 517 voturi lui Jupp Heynckes, fostul antrenor al echipei Bayern Munchen, în prezent retras din activitate. Surprinzător, locul al doilea nu i-a revenit lui Jurgen Klopp (Borussia Dortmund) ci antrenorului Christian Streich (Freiburg). Klopp s-a clasat abia al treilea.

Guardiola l-a pălmuit pe Alcantara

Într-un moment de "respiro" al meciului contînd pentru Supercupa Germaniei, dintre Borussia Dortmund şi Bayern Munchen, cîştigat de "galben-negri" cu 4-2, Josep Guardiola, antrenorul bavarezilor, i-a dat o palmă jucătorului Thiago Alcantara. Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi. Nu se ştie încă dacă a fost vorba despre un gest de încurajare sau despre un gest făcut la nervi, din cauza prestaţiei slabe a acestuia. Imaginea a făcut deja înconjurul lumii. După meci, Guardiola a declarat că a fost mulţumit de prestaţia jucătorilor săi. Mijlocaşul Thiago Alcantara (22 de ani) a fost adus în această vară de Bayern Munchen în Germania de la FC Barcelona, fosta echipă a lui Guardiola).

Newcastle renunţă sa-l transfere pe Gomis

Gruparea engleză Newcastle United a renunţat la ideea de a-l mai transfera pe atacantul francez Bafetimi Gomis, de 27 de ani, sub contract cu Olympique Lyon pînă în anul 2014. După ce a fost refuzată oferta de 8 milioane făcută zilele trecute, "coţofenele" au decis să nu mai insiste. Newcastle vrea acum să negocieze cu Queens Park Rangers pentru a obţine împrumutul unui alt atacant internaţional francez, Loic Remy. În ceea ce-l priveşte, pe Gomis, de serviciile acestuia s-au mai interesat şi alte grupări, printre care şi Şahtior Doneţk, dar toate au renunţat din cauza pretenţiilor financiare considerate exagerate ale celor de la Lyon.