ŞTIRILE SPORTIVE

Bayern a cîştigat la pas Cupa Telekom

Echipa germană de fotbal Bayern Munchen, antrenată din această vară de spaniolul Pep Guardiola, a cîştigat la pas un test important înaintea sezonului oficial, Cupa Telkom, după ce a surclasat în finală pe Borussia Monchengladbach cu scorul de 5-1, în deplasare. Partida a avut două reprize a cîte 30 de minute fiecare, iar pentru Bayern a înscris şi noua achiziţie, Thiago Alcantara (26). Celelalte goluri ale campioanei Europei au fost reuşite de Ribery (17), Lahm (23), Robben (41) şi T. Muller (60), golul de onoare al gazdelor fiind reuşit de Luuk de Jong (30 - penalty). În prima sa partidă la acest turneu, Bayern învinsese sîmbătă pe Hamburger SV cu scorul de 4-0. Borussia Dortmund a încheiat turneul pe locul al treilea, după ce a dispus, în finala mică, de HSV, cu 1-0.

Ibrahimovici pleacă şi nu pleacă de la PSG

Rămînerea lui Zlatan Ibrahimovic la gruparea franceză paris Saint-Germain rămîne în continuare sub semnul întrebării. PSG se află într-un cantonament la Stockholm, chiar în oraşul de reşedinţă al suedezului, iar “Ibra“ a făcut joncţiunea cu lotul plecînd direct de acasă cu maşina. El a susţinut şi o conferinţă de presă, iar spusele sale sînt reflectate diferit în două dintre marile cotidiene sportive ale Europei. Gazzetta dello Sport din Italia scrie că Zlatan Ibrahimovic a spus clar şi răspicat că nu pleacă la Real Madrid sau la altă formaţie, în timp ce L’Equipe scoate în evidenţă pasajele în care atacantul a lăsat să se înţeleagă că nu ştie dacă va mai rămîne la PSG. În opinia ziariştilor de la L’Equipe, Ibrahimovic a insistat că doreşte să se întîlnească cu boss-ul clubului PSG, şeicul Nasser al-Khelaifi, în condiţiile în care Manchester City i-ar fi făcut o ofertă de nerefuzat. Alt jucător-vedetă al Parisului, fundaşul brazilian Thiago Silva, dat şi el la un moment dat ca şi transferat la Barcelona, a declarat săptămîna trecută că "va rămîne sigur la PSG".

Reina va apăra poarta echipei Napoli

Portarul spaniol Pepe Reina, de la FC Liverpool, va apăra în sezonul viitor culorile echipei SSC Napoli, antrenată de Rafael Benitez, relatează ziarul italian "La Gazzetta dello Sport". Pepe Reina, care urmează să fie împrumutat de Liverpool la Napoli, va efectuaazi vizita medicală, conform ziarului italian. Napoli l-a dorit iniţial pe portarul brazilian Julio Cesar, de la Queens Park Rangers, dar cum transferul nu s-a finalizat, a optat pentru Reina, ceea ce va permite plecarea titularului Morgan De Sanctis la AS Roma. Pepe Reina, 30 de ani, a apărat din 2005 poarta echipei Liverpool şi are 28 de selecţii la naţionala Spaniei. Dacă transferul se va finaliza, Reina devine al 3-lea spaniol din lotul lui Napoli, după ex-madrilenii Raul Albion şi Jose Maria Callejon.

Maradona a fost operat la ochi

Fostul mare fotbalist Diego Maradona a fost operat la ochi cu succes, la Mendoza (Argentina) a anunţat medicul său, Roberto Zaldivar. “Maradona se simte bine. A fost o operaţie de rutină, pentru prezbitism (tulburare de vedere caracterizată prin imposibilitatea de a vedea clar obiectele situate în apropiere - n.r.) iar pacientul s-a comportat bine. Este un bun pacient”, a declarat medicul. Fosta glorie a fotbalului argentinian va mai fi supus unui control medical miercuri, înainte ca medicii să-şi dea acordul pentru a se poate întoarce la Buenos Aires.