ŞTIRILE SPORTIVE

Moldovenii au cîştigat 13 medalii la Universiadă

Sportivii moldoveni au încheiat participarea la Universiada de la Kazan cu o medalie, scrie publika.md. Artiom Nacu a cîştigat ultima medalie pentru Moldova. Succesul a venit la sambo, unde Nacu s-a clasat pe ultima treaptă a podiumui la categoria de 62 de kilograme. În total, cei 60 de sportivi moldoveni au cucerit la Universiada de la Kazan 13 medalii, dintre care două de argint. Acestea au fost cîştigate de Maxim Mamulat, la lupte la brîu, şi Victor Ciobanu, la lupte greco-romane. Restul de 11 medalii au fost de bronz şi au fost cucerite de Zalina Marghiev, la aruncarea ciocanului, Alexandru Rîşcan şi Dumitru Galagoţ, la box, Oleg Sîrghi şi Gheorghe Cernei, la haltere, Nacu, la sambo, şi Petru Ianulov, la lupte libere. Încă patru medalii de bronz au fost obţinute la lupte la brîu: Anatolie Moldovan a cucerit două, iar Igor Beşleaga şi Mihai Cosnicean cîte una.

Sheriff a remizat cu Sutjeska în Champions League

Campioana Moldovei la fotbal, Sheriff Tiraspol, nu a fost în stare să-şi apere statutul de favorită în disputa cu muntenegrenii de la Sutjeska, notaeză publika.md. Tiraspolenii au remizat acasă, scor 1-1, în turul rundei a doua preliminare a Ligii Campionilor. Sheriff a deschis scorul prin Luvannor în ultimul minut al primei reprize. Brazilianul a marcat după ce a scăpat singur cu portarul muntenegrean. Imediat după pauză, Sutjeska a avut două ocazii mari, dintre care a doua s-a terminat cu gol în poarta lui Dumitru Stajila. În urma unui corner, portarul tiraspolenilor a respins chiar în faţa lui Andrija Pejovic, care a reuşit egalarea. După acest rezultat, debutanta competiţiei, Sutjeska va începe returul în postură de favorită la calificare. Meciul decisiv va avea loc pe 23 iulie, în Muntenegru.

Turul doi preliminar al Champions League

Marţi seară, au avut loc meciurile contînd pentru prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Cea mai mare surpriză s-a produs la Minsk, acolo unde BATE Borisov a fost învinsă cu 1-0 de Şahtior Karaganda (Kazahstan). Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în prima manşă a turului doi preliminar al Champions League: Viktoria Plzen (Cehia) - Zeljeznicar (Bosnia-Herţegovina) 4-3, BATE Borisov (Belarus) - Şahtior Karaganda (Kazahstan) 0-1, Dinamo Tbilisi (Georgia) - Streymur (Insulele Feroe) 6-1, Sheriff (Moldova) - Sutjeska (Muntenegru) 1-1, Ekranas (Lituania) - Hafnarfjördur (Islanda) 0-1, Fola Esch (Luxemburg) - Dinamo Zagreb (Croaţia) 0-5, Birkirkara (Malta) - Maribor (Slovenia) 0-0, Steaua (România) - Vardar (Macedonia) 3-0.

Franţa, campioană mondială la fotbal U-20

Franţa a cîştigat Campionatul Mondial de Fotbal la categoria de vîrstă U-20. Naţionala mică a Cocoşului Galic a învins în finală Uruguay după loviturile de departajare. Cele 120 de minute s-au încheiat cu scorul de 0-0, iar francezii s-au impus la penaltyuri cu 4-1, cîştigînd în premieră Cupa Mondială. Portarul de rezervă al formaţiei Paris Saint Germain, Areola, a contribuit decisiv la victoria Franţei. Tot la Istanbul, în finala mică naţionala Ghanei a învins Iraq-ul cu 3-0 şi şi-a adjudecat medaliile de bronz.