ŞTIRILE SPORTIVE

Liga Campionilor la fotbal

Astăzi, 17 iulie, se dispută o serie de meciuri din prima manşă a turului doi preliminar al Champions League. Iată programul acestor partide: Neftci PFK (Azerbaidjan) - KS Skenderbeu (Albania), Sligo Rovers FC (Irlanda) - Molde FK (Norvegia), IF Elfsborg (Suedia) - FC Daugava Daugavpils (Letonia), HJK Helsinki (Finlanda) - JK Nomme Kalju (Estonia), The New Saints FC (Ţara Galilor) - Legia Varşovia (Polonia), Celtic FC (Scoţia) - Cliftonville FC (Irlanda de Nord), Gyori ETO FC (Ungaria) - Maccabi Tel-Aviv FC (Israel), FC Shirak (Armenia) - FK Partizan (Serbia), SK Slovan Bratislava (Slovacia) - PFC Ludogorets Razgrad (Bulgaria).

“Niciodată nu am fost atît de bun”

Jose Mourinho, antrenorul echipei de fotbal Chelsea, a lansat un avertisment la adresa adversarilor săi, în timpul unui turneu de pregătire în Asia, declarînd: "Niciodată nu am fost atît de bun ca acum". În timpul unei conferinţe de presă care a avut loc la Bangkok, tehnicianul portughez a declarat: "Am cîteva şuviţe albe în păr. În cazul meu, acesta este un semn bun, adică sînt mai bun ca înainte". În continuare, el a menţionat: "Cred că nu am fost niciodată atît de bun ca acum, pentru că în această meserie, experienţa este foarte importantă". Antrenorul care a mai stat pe banca tehnică de la Chelsea, în perioada 2004-2007, a spus apoi: "După prima mea trecere pe la Chelsea, am fost în Europa, doi ani În Italia şi apoi trei în Spania. Deci am avut posibilitatea să îmi dezvolt experienţa fotbalistică". Chiar şi la nivelul achiziţiilor, Jose Mourinho arată cît de mult se bazează pe experienţă. Astfel, Chelsea l-a angajat pe "veteranul" australian Mark Schwarzer (40 ani), care a apărat pînă în prezent poarta rivalei londoneze Fulham.

Manchester City îl păstrează pe Dzeko

Noul antrenor al echipei Manchester City, Manuel Pellegrini, nu are intenţia să se separe de atacantul Edin Dzeko, care este curtat de mai multe cluburi din Europa şi în special din Italia. “Am discutat cu el în urmă cu două săptămîni, cînd era în vacanţă, şi nu avea niciun fel de problemă. Va rămîne aici. Şi noi şi el dorim acest lucru. Ne va arăta din nou în acest sezon ceea ce poate să facă”. a declarat antrenorul chilian Manuel Pellegrini. Manchester City s-a despărţit deja de un atacant în această vară, este vorba de Carlos Tevez, plecat la Juventus Torino.

Norwich vrea să-l îmbrace în bani pe Quagliarella

Juventus Torino a achiziţionat în această vară doi atacanţi de valoare, Carlos Tevez şi Fernando Llorente. Este foarte probabil ca unul dintre atacanţii din lot, Fabio Quagliarella sau Alessandro Matri să fie cedat. Primul dintre ei este aproape de un transfer la gruparea engleză Norwich City. Britanicii îi oferă fostului vîrf de la Napoli un salariu colosal, de 6 milioane de lire sterline pe an, mai mult decît dublu faţă de cît cîştigă la Torino. Potrivit presei italiene, Quagliarella ar fi tentat de propunerea venită din Premier League, mai ales că jucătorul nu se mai află la prima tinereţe, împlinind în ianuarie 30 de ani.

Wenger neagă discuţiile cu PSG

Antrenorul francez al echipei engleze Arsenal Londra, a negat, la Djakarta (Indonezia), acolo unde se află cu tunarii, că ar avea discuţii cu conducerea grupării franceze Paris Saint-Germain pentru a prelua o funcţie în acest club. "Legătura cu PSG nu există. Dacă sînt francez şi-i cunosc pe unii de acolo nu înseamnă că voi merge acolo. Inima mea este la Arsenal", a declarat antrenorul, originar din regiunea franceză Alsacia. Tehnicianului îi expiră contractul cu Arsenal Londra în vara anului 2014, iar directorul general al clubului, Ivan Gazidis i-a propus o prelungire pe termen lung, în ciuda faptului că londonezii nu au mai cîştigat niciun trofeu din anul 2005.

Umut Bulut, definitiv la Galatasaray

Aşa cum era de aşteptat, fostul atacant al echipei Toulouse, Umut Bulut, care fusese împrumutat pentru un sezon la Galatasaray Istanbul, a fost defitiv transferat de gruparea turcă. Toulouse va primi în schimbul jucătorului suma de 2,7 milioane de euro. Bulut mai avea contract cu echipa franceză pînă în anul 2014. Atunci cînd a jucat în Ligue 1, Bulut nu a convins, el marcînd doar 5 goluri în 31 de meciuri. Internaţionalul turc a semnat cu Galatasaray un contract valabil pe patru sezoane și va primi un salariu anual de 1,8 milioane de euro.