ŞTIRILE SPORTIVE

Nominalizaţi pentru titlul de “cel mai bun” din Europa

UEFA a comunicat numele celor 10 nominalizaţi pentru titlul de cel mai bun jucător din Europa în sezonul 2012-2013, pe această listă figurînd suedezul Zlatan Ibrahimovic, de la PSG, precum şi francezul lui Bayern Munchen, Franck Ribery, informează site-ul francefootball. De asemenea, sînt prezenţi şi alţi trei jucători de la Bayern, Thomas Müller, Arjen Robben şi Bastian Schweinsteiger, dar şi decarul Barcelonei, argentinianul Lionel Messi. Anul trecut trofeul i-a revenit barcelonezului Andres Iniesta.

Falcao vrea să ducă Monaco în topul european

Atacantul internaţional columbian Radamel Falcao (fost la Atletico Madrid), superstarul acestui mercato în Ligue 1, recrutat de AS Monaco pentru circa 60 milioane euro, record în Franţa, a indicat că vrea să ducă noul său club "în topul fotbalului european". "Sînt mulţumit că mă aflu aici", a spus mai întîi jucătorul în limba franceză, la prezentarea sa oficială care a avut loc, într-un palat din Monaco, în apropiere de Cazino. "Tigrul" a continuat apoi în spaniolă: "Sînt încîntat că fac parte din acest proiect, noi dorim să ducem Monaco în topul fotbalului european, avem jucători mari, o dorinţă mare, multă ambiţie, vrem să construim o echipă puternică, unită, cu dorinţa de a străluci şi de a cîştigat multe trofee".

Gomez, ultima lovitură dată de Fiorentina

ACF Fiorentina a mai dat a dat o lovitură importantă pe piaţa transferurilor, aducîndu-l pe atacantul Mario Gomez de la campioana Europei, Bayern Munchen. În schimbul său, gruparea "viola" va plăti o sumă cuprinsă între 16 şi 20 de milioane de euro, în funcţie de anumite bonusuri şi de viitoarele performanţe ale fotbalistului. Banii vor fi plătiţi în mai multe tranşe. Gomez, care a împlinit miercuri 28 de ani, va semna un contract valabil pe o perioadă de cîţiva ani cu echipa antrenată de Vincenzo Montella. Formaţia din Florenţa mai efectuase în această vară cîteva transferuri remarcabile, este vorba de Massimo Ambrosini (AC Milan), Joaquin (Malaga) şi Oleksandr Jakovenko (Anderlecht). Mario Gomez a marcat 112 goluri în 172 de meciuri jucate cu Bayern Munchen, după ce a părăsit-o pe Stuttgart în anul 2009 pentru suma de 30 de milioane de euro. Gomez are în palmares două titluri în Bundesliga cu gruparea bavareză şi unul cu Stuttgart, precum şi două cupe ale Germaniei dar şi trofeul Champions League luat în luna mai. Totuşi, el îşi pierduse locul de titular în echipa antrenată pînă în iunie de Heynckes. Fiorentina s-a clasat pe locul al patrulea în sezonul trecut şi va juca în preliminariile Ligii Campionilor.

Tevez trebuie să slăbească 6 kg

Atacantul argentinian Carlos Tevez, proaspăt transferat de la Manchester Cityla Juventus Torino, trebuie să slăbească 6 kilograme, după ce vizita medicală a arătat un exces ponderal, scrie presa italiană, citată de revista France Football. Tevez nu are cum să scape, deoarece antrenorul lui Juve, Antonio Conte, este foarte atent la dietetică şi îi obligă pe toţi jucătorii care au kilograme în plus să urmeze un regim strict cu un nutriţionist personal. Atacantul ar urma să efectueze o serie de teste, miercuri şi joi, pentru a afla mai multe despre condiţia sa fizică.

Julio Cesar va fi împrumutat la Napoli

Portarul brazilian Julio Cesar, care şi-a făcut un nume în Europa cînd juca la Inter Milano, este foarte aproape să revină în Italia, la Napoli, care ar urma să-l împrumute de la actuala sa echipă, Queens Park Rangers, scrie portalul mediaset.it. Între SSC Napoli şi clubul londonez există deja un acord pentru împrumutul portarului, care în septembrie va împlini 34 de ani. Venirea lui Julio Cesar ar însemna ca Napoli să se despartă de goalkeeperul Morgan De Sanctis, ce ar pleca la AS Roma. Şi în cazul lui De Sanctis, există deja un acord între cluburi. Cu atacantul vedetă Edinson Cavani practic transferat la Paris Saint-Germain, Napoli este în căutarea unui vîrf. Pare aproape sigură venirea brazilianului Leandro Damiao, dar preşedintele clubului, Aurelio De Laurentiis, se gîndeşte să facă o ofertă surpriză pentru Robert Lewandowski. Polonezul Borussiei Dortmund este dorit de Bayern Munchen, dar în acest moment, după vînzarea lui Cavani, banii nu sînt o problemă pentru Napoli.