ŞTIRILE SPORTIVE

Încă două medalii pentru moldoveni la Universiadă

Dumitru Galagoţ şi Alexandru Rîşcan şi-au asigurat cel puţin medaliile de bronz la Universiada de la Kazan, anunţă publika.md. Cei doi pugilişti au ajuns în semifinalele competiţiei şi au şanse să-şi îmbunătăţească rezultatele, dacă vor reuşi să-i învingă în semifinale pe Artur Kiraian, din Armenia, şi, respectiv, rusul Mihail Aloian.Ceilalţi boxeri moldoveni au avut o evoluţie mai modestă. Victor Cotiujanschi, Alexei Zavatin şi Victor Ialîmov au fost eliminaţi în sferturile de finală. HalterofilulIon Ţerna s-a clasat pe locul cinci la categoria de 62 de kg, după ce a ridicat în total 276 de kg. La atletism, Olesea Cojuhari s-a calificat în finala probei de 400 m., după ce s-a clasat pe locul trei în cea de-a doua semifinală cu un rezultat de 52,81. Tînătul atlet moldovean, Serghei Marghiev a ocupat locul opt la proba aruncarea ciocanului, cu un rezultat de 72,99 m. La Universiada Mondială de la Kazan Republica Moldova este reprezentată de 60 de sportive, care concurează la 13 genuri de sport.

Iovu cîştigă medalii pentru Azerbaidjan

Cea mai bună sportivă din Moldova din 2012, Cristina Iovu a cucerit prima medalie sub steagul Azerbaidjanului. Halterofila a cîştigat medalia de argint la Universiada de la Kazan, scrie publika.md. Iovu şi-a asigurat locul doi după ce a ridicat în total 226 kilgorame, 100 la proba smuls şi 126 la aruncat. În 2012, Cristina Iovu a cucerit pentru Moldova medalia de aur la Europene şi medalia de bronz la Olimpiada de la Londra. Sportiva a plecat în Azerbaidjan în cantonament la începutul anului şi de atunci nu a mai revenit în ţară. La începutul acestei luni, Federaţia Naţională de haltere a anunţat oficial că a semnat acceptul ca halterofila să reprezinte Azerbaidjanul la competiţiile internaţionale pentru o recompensă de doar 50 de mii de dolari.

Favorita eliminată de la CM Under 20

Naţionala de tineret a Spaniei a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Mondial Under 20 ce se joacă în Turcia. Ibericii, favoriţi ai competiţiei, au fost învinşi, scor 0-1, după prelungiri, de Uruguay. Tot în sferturi, naţionala Franţei a învins cu scorul de 4-0 reprezentativa Uzbekistanului. În semifinalele competiţiei, pe 10 iulie, se vor întîlni Franta – Ghana şi Irak – Uruguay. Finala şi meciul pentru locul trei sînt programate pentru 13 iulie.

Botafogo s-a "cocoţat" în vîrful clasamentului

Victorioasă la limită, scor 1-0, contra formaţiei Fluminense, Botafogo a urcat pe primul loc în clasamentul campionatului Braziliei, care s-a reluat după o pauză de peste două săptămîni, prilejuită de disputarea Cupei Confederaţiilor (15-30 iunie). Inepuizabilul Clarence Seedorf (37 de ani) a marcat unicul gol al meciului. Olandezul l-a învins în minutul 84 pe portarul advers cu un şut pe jos şi a fost înlocuit cîteva minute mai tîrziu în ovaţiile publicului. Botafogo are acum un punct avans faţă de Coritiba, fosta lideră. După înfrîngerea din meciul cu Botafogo, "Flu" a coborît pe poziţia a patra în clasament. Atacantul Fred, recent revenit în lotul lui Fluminense după ce a strălucit la Cupa Confederaţiilor a făcut un meci slab. El nu a fost în prim-plan decît în momentul în care un suporter fanatic a intrat pe teren pentru a-i săruta picioarele.

“Ibra şi Cavani sînt compatibili”

Antrenorul echipei franceze de fotbal Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului L'Equipe despre eventualele "recrutări" ale jucătorilor Edinson Cavani, Lucas Digne şi Yohan Cabaye. Despre aducerea lui Cavani de la Napoli, el a spus că "ar fi o lovitură de proporţii", despre Digne că ar fi "o opţiune importantă" şi despre Cabaye la fel. De asemenea, el a mai afirmat despre articolele apărute în presă conform cărora Ibrahimovici nu ar putea juca împreună cu Cavani în acelaşi timp că nu sînt obiective. "Dacă l-am putea aduce la PSG aş fi foarte fericit. Ar fi o mare lovitură. Cavani şi Ibra sînt compatibili. Ca profiluri de jucători, ei sînt complementari", a spus tehnicianul, fost selecţioner al Franţei. Presa franceză scrie că Edinson Cavani va ajunge la PSG contra unei sume de aproximativ 60 de milioane de euro. Despre zvonurile privind plecarea lui Thiago Silva la Barcelona în această vară, Blanc a spus: "Cred că el va rămîne “parizian” şi în acest sezon şi are şanse mari să fie căpitanul nostru".

Robinho, ca şi vîndut la Santos

Administratorul delegat al echipei AC Milan, Adriano Galliani, a declarat că gruparea lombardă a făcut un efort financiar pentru a facilita transferul atacantului Robinho la gruparea braziliană FC Santos. “Jucătorul a acceptat să aibă la Santos un salariu mai mic iar noi le-am transmis celor de la Santos că vrem o sumă cu puţin sub 10 milioane de euro”, a declarat Adriano Galliani. Clubul brazilian ar vrea să-l ia pe Robinho cu 6 milioane de euro. Totuşi, pînă la urmă, transferul s-ar purea realiza săptămîna viitoare în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro, după cum scrie presa italiană. Cu banii primiţi pe Robinho Milan ar vrea să-l cumpere pe Keisuke Honda sau pe Adem Ljajic. “Dacă cineva pleacă, înseamnă că cineva va veni. Ljajic este un jucător mare, dar aparţine Fiorentinei şi nu ştiu deocamdată dacă doreşte să plece de acolo”, a mai spus Galliani.

Inter a transferat doi fundaşi

Inter Milano a oficializat transferul a doi fundaşi liberi de contract. Este vorba de Hugo Campagnaro şi Marco Andreolii. Primul, în vîrstă de 32 de ani, a evoluat în sezonul trecut la Napoli, unde a jucat 27 de meciuri în Serie A. El a semnat un contract pînă în anul 2015. Cel de-al doilea, Andreolli, în vârstă de 27 de ani, a jucat la Chievo Verona, unde a fost titular în 27 de meciuri sezonul trecut. Andreolli a semnat o înţelegere valabilă tot pînă în anul 2015.