ŞTIRILE SPORTIVE

Chivu revine la Ajax?

Fanii fostului căpitan al selecţionatei României, Cristian Chivu, fundaşul echipei Inter Milano, au ocazia să parieze pe posibila sa revenire la clubul olandez Ajax Amsterdam, a anunţat bookmaker-ul britanic Stanleybet. Aflat pe picior de plecare de la Inter, cu care mai are contract pînă în 2014, Chivu se află în vizorul echipelor turce Fenerbahce şi Galatasaray, însă există şi varianta Ajax, la care românul a mai evoluat între 1999 şi 2003. În urma acestor zvonuri legate de viitorul fundaşului, Stanleybet a introdus un nou pariu special, oferind celor interesaţi oportunitatea de a paria pe şansele lui Chivu de a se întoarce la Ajax. Compania oferă o cotă de 3.65 pentru cei care pariază pe posibila plecare a fundaşului de la Inter Milano la Ajax Amsterdam, în timp ce, pentru cei care sînt de părere că românul nu se va transfera la olandezi, o cotă de 1.18, se precizează într-un comunicat.

Ancelotti va debuta la un meci cu Bournemouth

Italianul Carlo Ancelotti va debuta la noua sa echipă, Real Madrid, la un meci amical cu formaţia Bournemouth din liga a doua engleză. Partida se va juca pe data de 21 iulie. Italianul a venit la Madrid în această vară de la Paris Saint-Germain, unde i-a lăsat locul lui Laurent Blanc. La Real, i-a luat locul lui Jose Mourinho. Pe de altă parte, Ancelotti se va întîlni în zilele următoare cu atacantul brazilian Ricardo Kaka. Acesta din urmă şi-a manifestat intenţia de a discuta cu italianul pentru a fi lămurit dacă se va baza pe el sau nu, în caz contrar dorind să plece. Sud-americanul are contract cu Real pînă în 2015, iar în mandatul lui Mourinho a jucat foarte puţin.

McClaren, în staful tehnic la QPR

Fostul selecţioner al Angliei, Steve McClaren, s-a alăturat stafului tehnic al grupării Queens Park Rangers, condus de Harry Redknapp, a anunţat clubul retrogradat în Championship la finalul sezonului trecut. McClaren, în vîrstă de 52 de ani, era fără contract după ce a plecat de la FC Twente Enschede în luna februarie. În fruntea selecţionatei Angliei între 2006 şi 2007, el a fost demis după ratarea calificării Angliei la Euro 2008, după eşecul în faţa Croaţiei pe arena Wembley. Apoi, el a antrenat FC Twente Enschede, VfL Wolfsburg şi Nottingham Forest. 

UEFA impune controale sangvine

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) impune controale doping sangvine, începînd cu sezonul 2013-2014, în Liga Campionilor şi Europa League. Analizele de sînge au fost efectuate pînă acum de UEFA la ultimele 2 turnee finale ale Euro 2008 şi 2012. UEFA a trimis o circulară federaţiilor naţionale că testele sangvine vor fi efectuate atît în timpul competiţiilor cît şi inopinat, iar jucătorii pot da o probă de urină, fie una de sînge, sau ambele. În sezonul 2012-2013, UEFA a efectuat 1.374 controale în Liga Campionilor şi Europa League, fără niciun caz pozitiv. În alte competiţii, de fotbal feminin şi juniori au avut loc 407 teste. În colaborare cu laboratorul acreditat al Agenţiei Mondiale Anti-Doping de la Lausanne, UEFA a iniţiat un studiu pentru analiza a profilelor de steroizi pentru 900 de jucători, testaţi de cel puţin 3 ori în competiţiile continentale începînd cu 2008. Studiul are ca obiectiv potenţialul consum de steroizi în fotbalul european prin utilizarea datelor din controalele doping anterioare. Studiul va păstra anonimatul jucătorilor şi niciunul nu va putea fi acuzat de încălcarea codului antidoping.

Paulinho va juca la Tottenham

Internaţionalul brazilian Paulinho, de la Corinthians, care a cîştigat Cupa Confederaţiilor la fotbal cu selecţionata ţării sale, a anunţat că va juca la echipa engleză Tottenham Hotspur. În vîrstă de 24 de ani, mijlocaşul Paulinho a precizat într-o conferinţă de presă susţinută la Sao Paulo că echipa Corinthians, pentru care joacă de trei sezoane, a acceptat oferta în valoare de 20 de milioane de euro din partea clubului londonez. Corinthians este proprietarul a 50% din drepturile sportive ale jucătorului, care a acceptat, la rîndul său, să joace pentru Spurs. Paulinho, desemnat între cei mai buni jucători de la Cupa Confederaţiilor (locul trei, după coechipierul său Neymar şi spaniolul Iniesta), a menţionat că înainte de a pleca la Tottenham va disputa Supercupa Americii de Sud (3 şi 17 iulie), contra marii rivale FC Sao Paulo. Corinthians a cîştigat în acest sezon Copa Libertadores, în timp ce Sao Paulo s-a impus în Copa Sudamericana. Tottenham a terminat pe locul 5 în ultima ediţie din Premier League şi va evolua în sezonul următor în Europa League.