ŞTIRILE SPORTIVE

Nadal, eliminat de la Wimbledon!

Competiţia de Mare Şlem de la Wimbeldon a produs prima mare surpriză. Chiar din primul tur a fost eliminat Rafael Nadal, recentul cîştigător al turneului de la Rolland Garros. El a fost învins de un sportiv belgian care nu intră nici în top 100. De asemenea actuala ediţie de la Wimbledon a fost marcată şi de un scandal. Americanca Serena Williams a glumit pe seama felului în care Maria Şarapova acordă interviuri. În plus, campioana de anul trecut i-a reproşat rusoaicei faptul că aceasta a devenit prietena lui Grigor Dimitrov, care anterior a fost iubitul Serenei. "Imediat după ce aceste declaraţii au ajuns în presă, am încercat să-mi liniştesc rudele, după care am contactat-o pe Maria. Pînă la urmă, noi ambele am căzut victime ale jocurilor făcute de jurnalişti. I-am zis să me ierte dacă s-a simţit ofensată", a spus Serena Williams.

Ribery, în echipa ideală din Bundesliga

Internaţionalul francez Franck Ribery a fost inclus în echipa ideală all-time a primei divizii a campionatului de fotbal al Germaniei, Bundesliga, care împlineşte anul acesta o jumătate de secol de la înfiinţare, conform unei anchete a celui mai citit cotidian german, Bild. Ribery este unul dintre cei trei jucători aflaţi încă în activitate care figurează în acest unsprezece ideal, alături de fundaşul Philipp Lahm şi mijlocaşul Bastian Schweinsteiger, coechipierii săi de la Bayern Munchen. Pe listă figurează, totodată, legendarii fotbalişti germani Franz Beckenbauer, Gerd Muller, Gunter Netzer, Uwe Seeler, alături de fostul portar Oliver Kahn, francezul fiind unul dintre cei doi jucători străini incluşi în această "echipă de vis", împreună cu brazilianul Giovane Elber, fostul atacant al lui VfB Stuttgart şi Bayern Munchen. Antrenor al acestei echipe ideale a fost ales Otmar Hitzfeld, în detrimentul lui Jupp Heynckes, cîştigător al triplei campionat-Cupa Germaniei-Liga Campionilor cu Bayern Munchen în sezonul recent încheiat.

“Liverpool controlează situaţia lui Suarez”

Antrenorul echipei Liverpool FC, Brendan Rodgers, i-a transmis prin intermediul presei lui Luis Suarez că este clubul englez cel care va decide dacă el va pleca sau nu la altă echipă în această vară. “Situaţia e simplă, clubul este cel care posedă controlul. Eu ascult toţi jucătorii şi doresc să ştiu punctul lor de vedere, dar ultimul cuvînd îi aparţine clubului”, a declarat Rodgers. Acesta a mai spus că regretă faptul că presa nu redă şi mesajele prin care Suarez spunea că “iubeşte Liverpool”. Tehnicianul a mai spus că ar prefera să lucreze şi în sezonul următor cu Suarez şi pe care îl aşteaptă luna viitoare la Liverpool cînd echipa va începe pregătirile pentru următorul sezon.

Messi, în oraşul natal contribuabil model

Căpitanul echipei de fotbal a Argentinei, vedeta campioanei Spaniei, FC Barcelona, Lionel Messi, bănuit în Spania de fraudă fiscală, este la originea a numeroase investiţii în oraşul său natal, Rosario, unde dosarul său fiscal este ireproşabil, potrivit autorităţilor locale. "Este vorba de persoane de excepţie, foarte serioase în activitatea lor şi care ajută pe cît pot oraşul şi copiii", a declarat pentru agenţia France Presse responsabilul cu sportul din Rosario, Ronaldo Dal Lago, referindu-se la jucător, dar şi la tatăl acestuia, Jorge Messi. Amîndoi sînt vizaţi de justiţia spaniolă, care îi bănuieşte de o posibilă evaziune fiscală cu suma de 4 milioane de euro. După cum spune Del Lago, cei doi Messi "nu au avut probleme fiscale" la Rosario, al treilea oraş al ţării, cu 1,2 milioane de locuitori, situat la 300 kilometri nord de Buenos Aires. Asociat, de asemenea, cu producătorul de vin Valentin Bianchi, la Mendoza, cvadruplul Balon de Aur a început anul 2013 cu acţiuni umanitare, investind 770.000 dolari (586.798 euro) pentru a renova o sală de spital pentru copii la Rosario şi 190.000 de dolari pentru un centru sportiv, situat într-un cartier sărac al oraşului, potrivit lui Rolando Dal Lago.